Reivindiquen el talent i el lideratge femení en l’àmbit de les noves tecnologies

Una de les ponències va anar a càrrec de Meritxell Bautista | 3d8
Avatar
18/10/2020 - 17:12h

El 6è Congrés Dones d’Empresa emplaça les joves estudiants a apostar per carreres tecnològiques

Les prop de trenta ponents que aquest divendres passat van participar en el 6è Congrés Dones d’Empresa van reivindicat el talent i el lideratge femení en l’àmbit de les noves tecnologies i van emplaçar les joves estudiants a apostar per carreres tecnològiques. Totes les conferenciants, directives i empresàries, van explicar els seus projectes professionals, la majoria relacionats amb la innovació i les noves tecnologies, i van coincidir a reclamar la necessitat de fer visible aquesta realitat perquè les noves generacions prenguin consciència que la innovació i les noves tecnologies no són sectors reservats només als homes sinó que les dones hi tenen un paper cada cop més destacat i decisiu.

PUBLICITAT

El 6è Congrés Dones d’Empresa, organitzat pel grup Dones d’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), es va celebrar per primera vegada en format telemàtic des del centre Neàpolis de Vilanova i la Geltrú per tal d’adaptar-se a les noves mesures sanitàries de seguretat que entraven en vigor el mateix divendres. Per això totes les ponències es van realitzar per videoconferència i van ser seguides per més d’un centenar de congressistes.

Una de les intervencions més seguides va ser la conferència “Sense por a Goliat” a càrrec de la cofundadora de Fibracat i presidenta de FibracatTV, Meritxell Bautista, recentment guardonada amb el premi Empresària als Premis Dona TIC 2020 de la Generalitat. Meritxell Bautista va reivindicar l’apoderament de la dona en el món de l’empresa i va posar el seu cas com un exemple d’èxit.

PUBLICITAT

El congrés el va inaugurar al matí Sílvia Domènech, membre del grup impulsor del col·lectiu Dones d’Empresa, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, la directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, que també van coincidir a reclamar la visibilitat de les dones en el món de la innovació i les noves tecnologies.

Premis Dones d’Empresa 2020

Després de les conferències va tenir lloc la Trobada Anual Dones d’Empresa, que enguany es va integrar al congrés en un format molt més reduït i sense el tradicional sopar. La trobada va tenir com a protagonistes Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, i Núria Camps, directora de la Cadena SER Penedès-Garraf. La trobada va finalitzar amb el lliurement dels guardons Dones d’Empresa 2020, que van entregar la directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon i la representant del grup impulsor de Dones d’Empresa, Sílvia Domènech. El Premi Dona i Tecnologia, que s’entrega per primer cop, va ser lliurat a Marta Díaz, directora del laboratori del CETpD d’investigació i usabilitat Ibux-Lab de la UPC de Vilanova i la Geltrú, i el Premi Dona d’Empresa se’l va endur Anna Guixà, gerent de l’empresa Transports Guixà SL de l’Alt Penedès.

La cloenda va anar a càrrec del conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, que en una intervenció per videoconferència va posar en valor el paper determinant de la dona en el món de les noves tecnologies, i la regidora d’Empresa de l’Ajuntament de Vilanova, Conxi Martínez, que presencialment va destacar el potencial i el talent de les dones en el món de l’empresa i les va encoratjar a ser valentes per fer realitat els seus projectes.

També et pot interessar

Comentaris