Crítiques del comerç del Vendrell a les mesures per la Covid-19

Un dels carrers comercials del Vendrell.
Ricard Vinyals
16/10/2020 - 13:45h

El CIT titlla d'”irresponsables” les decisions que mantindran, per exemple, bars i restaurants tancats durant els propers 15 dies

El president del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell, Salvador Rodríguez, ha fet públic un comunicat en el qual el sector del comerç de la capital del Baix Penedès qualifica d’”irresponsables” les decisions preses amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, que castiga sobretot els bars i restaurants.

PUBLICITAT

“Pensem que aquestes mesures no garanteixen en la majoria dels casos la reducció de risc de contagi i el que encara és més greu, són mesures que es prenen sense pensar ni per una mil·lèsima de segon en la salut econòmica de les famílies que hi ha al darrera de cada negoci”, diu el comunicat emès des del CIT.

“Veiem un cop més com ens tanquen el negocis sense una solució econòmica per les persones afectades que, això si, han de seguir fent front a totes les seves obligacions econòmiques i tributaries, i no entenem aquestes decisions probablement per falta de coneixements, ja no de coneixements mèdics o científics, sinó per falta d’informació tant bàsica com números clars d’on i com es contagia la població”, continua el comunicat.

Així les coses, el sector del petit comerç local del Vendrell es pregunta, entre d’altres qüestions: “Quants brots s’han detectat als centres d’estètica des de que apliquen totes les mesures de seguretat imposades després del confinament? Quants brots s’han detectat a les terrasses de bars i restaurants? Són realment un focus de contagi? O amb tots aquests mesos ningú s’ha preocupat de fer un seguiment efectiu i veraç dels focus de contagi? Per què no es prenen mesures en la mobilitat tant simples com recomanar que tothom camini per la seva dreta (evitant així l’encreuament entre persones als carrers).”.

“És molt trist que aquesta mesura s’hagi aplicat a moltes grans superfícies per iniciativa privada i que no s’hagi aplicat a hores d’ara als carrers”, afegeix en aquest sentit el mateix sector del comerç del Vendrell.

En la nota feta pública aquest divendres també s’apunta: “Si no tenim clar com es propaga el virus, s’ha fet un estudi de les probabilitats de transmissió que hi pot haver en el transport de mercaderies?”. Així, per exemple, des del CIT del Vendrell també s’apunta la possibilitat que algú es pugui contagiar en rebre un paquet d’un determinat transportista o d’un mateix centre logístic.

PUBLICITAT

D’altra banda, el comerç vendrellenc es pregunta si no hi ha casos de Covid-19 al transport públic, a les grans superfícies comercials i a les entitats bancaries, que no estan obligades a tancar aquests propers quinze dies.

Petició a l’Ajuntament i a la població del Vendrell

Des del CIT del Vendrell i altres comerços no associats a l’entitat, donada la situació de crisi que s’esdevé amb la segona gran onada de contagis de coronavirus s’exigeix a l’Ajuntament del Vendrell que treballi per: Retornar tots els impostos municipals cobrats l’any 2020 com a mesura eficaç d’ajut directe a tots aquells empresaris i autònoms que hagin hagut de tornar a tancar amb aquestes noves mesures imposades (taxes de terrasses, taxes d’escombraries, impostos de circulació, etc…); per facilitar un altre partida d’ajuts econòmics per a tot el comerç de la vila, per exemple, amb la petició a la Generalitat i el govern central mesures d’igual aplicació en el que fa referència a la resta d’impostos de fora de l’àmbit local i en l’entrega d’ajudes econòmiques d’ingrés efectiu directe i sense retorn, i no basades en més préstecs a retornar.

I, finalment, des del sector del comerç del Vendrell es demana a la població en general que, “si us plau, ara més que mai faci totes el seves compres i consumicions al comerç local, evitant de manera efectiva la propagació del virus fora del nostre territori així com per evitar portar al virus a casa des de fora i, també molt important, col·laborant en la regeneració econòmica de la nostre vila afectada de forma molt greu arran de la pandèmia”.

El comunicat fet públic per Salvador Rodríguez conclou amb el lema: “Comprar i consumir al petit comerç ens fa grans!”

També et pot interessar

Comentaris