Els veïns de Mas Astor, més satisfets amb el projecte del dipòsit d’aigua

El bosc que serà talat parcialment per a la construcció del dipòsit de Mas Astor.
16/10/2020 - 18:00h

El CAT assegura a la junta de compensació de la urbanització vendrellenca que la instal·lació tindrà menor impacte del previst

El president de la Junta de Compensació de la urbanització Mas Astor del Vendrell, Frank Gálvez, s’ha mostrat satisfet per les explicacions que en les últimes setmanes ha donat el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) sobre el projecte de construcció d’un dipòsit regulador d’aigua a l’indret.

Els veïns es queixaven per les característiques de la instal·lació –que trobaven desmesurades– i la seva ubicació, que implicava talar una zona boscosa d’uns 6.000 metres quadrats propera al carrer de la Migdiada.

Finalment, però, Gálvez reconeix que el dipòsit no tindrà l’impacte visual que preveien els veïns i que havia originat protestes entre la ciutadania. “Ara ja tenim el projecte, de 1.600 pàgines, i estem més tranquils”, ha apuntat Frank Gálvez en declaracions al 3d8.

La meitat de gran
Gálvez ha comentat que els veïns de Mas Astor temien que el dipòsit fes 5 metres d’altura, amb la conseqüent imatge de “mur” a la urbanització, però que el CAT els ha detallat que 3 metres estaran soterrats. A més, si els veïns pensaven que el dipòsit tindria capacitat per a 50.000 metres cúbics d’aigua per evitar haver de tallar el servei en cas d’avaria a la xarxa d’abastament, finalment aquesta capacitat serà per a 26.000 m3.

Això implica la construcció d’un dipòsit de 84 metres de longitud per 63 metres d’amplada, però més de la meitat estarà soterrat.

Això de banda, Frank Gálvez ha explicat també que el CAT “compensarà” la urbanització vendrellenca amb la construcció d’una canonada d’evacuació d’aigües fecals de Mas Astor a la xarxa que prové de la zona del Francàs, i en comptes d’una pista esportiva que es preveia de fer inicialment els atorgaran “recursos per tapar forats dels carrers o per fer altres obres”.

El president de la Junta de Compensació de Mas Astor recorda que fa 12 anys que hi ha negociacions per a reparceŀlació d’aquesta zona del Vendrell encara per recepcionar al municipi.

També et pot interessar

Comentaris