El PP demana que els ajuntaments no empadronin els okupes

Avatar
13/10/2020 - 10:00h

El partit ha començat una recollida de signatures, segons afirmen, “en defensa la propietat, la convivència i la seguretat”

El president del Partit Popular a la província de Barcelona, ​ Oscar Ramírez, acompanyat per portaveu de PP a Vilafranca, Miquel Tarrada, ha presentat a la capital de l’Alt Penedès un pla “antiokupa” i de seguretat ciutadana mitjançant els populars volen “que es prohibeixi als Ajuntaments empadronar els okupes i es puguin anul·lar aquells empadronaments que s’hagin inscrit sent il·legals”.

“Al PP defensem el dret a la propietat, a la llibertat i la seguretat ciutadana davant d’una esquerra que nega el fenomen de l’ocupació il·legal i fins i tot parla de ‘fakenews'”, asseguren des del partit. En aquest sentit Ramírez ha acusat Colau de “ser responsable d’haver convertit Barcelona en l’epicentre de l’okupació a Espanya” tal com, segons diuen, ho demostren les últimes dades del sistema estadístic de criminalitat: “amb més 2.600 denúncies en el primer semestre del 2020 a la província de Barcelona”.

PUBLICITAT

El president popular ha explicat que “el Partit Popular vol, amb la seva proposició de llei per lluitar contra l’okupació il·legal, que es contempli de forma integral el fenomen delictiu de l’ocupació i es defensi i garanteixi també la seguretat de les comunitats de veïns, a les que permet actuar per mantenir la convivència i les condicions de salubritat que es veuen afectades per la presència dels okupes “.

Així mateix ha explicat que “per primera vegada la llei defineix que es considera ocupació il·legal i s’augmenten les penes per a les màfies i organitzacions criminals que s’estan lucrant amb aquest fenomen. A més, s’estableix que mai un habitatge ocupat de manera il·legal es pot considerar domicili perquè els okupes il·legals no gaudeixen de la mateixa protecció que ha de tenir un propietari o llogater que paga el seu setanta. També s’augmenten les penes fins a tres anys i s’estableix que entre 12 i 48 hores màxim es desallotgi l’ocupació”.

PUBLICITAT

Per la seva banda, Miquel Tarrada ha afegit que a través d’un espai habilitat a Change.org per part de l’el Partit Popular “tots els veïns de Vilafranca que vulguin poden donar el seu suport a aquesta iniciativa contra l’okupació il·legal, en defensa de la propietat, la convivència i la seguretat ciutadana”.

També et pot interessar

Comentaris