Nou pas per a l’Escola Municipal de Música i Arts de Calafell

La Masia de Cal Rion, del segle XVIII i seu de la futura escola de música calafellenca. (Foto: Ajuntament de Calafell)
08/10/2020 - 20:50h

El ple de l’Ajuntament aprova inicialment una modificació necessària del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

La futura Escola Municipal de Música i Arts de Calafell ha fet una nova passa endavant, ara urbanística, en el ple celebrat per l’Ajuntament aquest dijous al vespre. La sessió ha aprovat inicialment una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal que la propietat de la Masia de Cal Rion, futura seu del centre, passi a ser municipal.

L’adquisició de la propietat de la Masia de Cal Rion, mitjançant una permuta de terrenys, és una de les previsions del POUM de 2011. L’Ajuntament de Calafell va realitzar fa uns pocs anys una ocupació avançada del casalici, per tal de fer-hi una actuació urgent de conservació.

Tanmateix, per tirar endavant el projecte d’escola d’arts és imprescindible accedir a la propietat de l’immoble i els terrenys de la finca.

Cal Rion és un edifici del segle XVIII situat a la cruïlla dels carrers Principal i Josep Bergés i Barba, al cor del nucli antic de Calafell. Està protegit al catàleg històric local. La seva recuperació és una de les grans iniciatives per revitalitzar el nucli antic de Calafell, amb la creació d’un gran equipament cultural.

El projecte de l’Escola Municipal de Música i Arts de Calafell és de llarg recorregut i que esdevindrà la principal inversió cultural feta al municipi en molt temps, amb un pressupost que se n’anirà als cinc milions d’euros.

En les darreres setmanes s’estan accelerant els molts tràmits necessaris. L’agost passat, l’Ajuntament de Calafell va acordar dedicar-hi l’import de la subvenció que li correspon a Calafell del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. I també es va posar en marxa la licitació de la redacció del projecte arquitectònic, una mesura que s’ha tornat a aprovar també en el ple d’aquest 8 d’octubre, després de resoldre una al·legació del Col·legi d’Arquitectes.

A més, segons informa també el consistori calafellenc, en aquests moments s’està redactant el projecte docent, que, d’acord amb els estudis previs, estima que hi haurà uns 300 alumnes.

Aquestes places atenen una demanda detectada a Calafell i fins i tot a la comarca del Baix Penedès. Actualment, un 40% dels alumnes de les escoles de música i art de la comarca penedesenca són del municipi de Calafell.

Més temes

D’altra banda, el ple de Calafell també ha aprovat aquest dijous el text refòs del Pla Especial Urbanístic que regularà la instal·lació de clubs cannàbics al municipi. L’aprovació definitiva d’aquesta normativa recull el dictamen de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès.

Segons el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, “es tracta de regular una activitat que no pot evitar-se, però d’una forma que no entri en conflicte amb l’entorn i amb punts especialment sensibles socialment d’aquest entorn”.

A més, el ple calafellenc ha tret a licitació les obres del centre d’acollida de gossos que s’ubicarà al Parc Empresarial, amb una inversió prevista de 627.123,88 euros.

També et pot interessar

Comentaris