Polèmica pel canvi del projecte del Tabaris de Coma-ruga

Imatge de l’interior de l’històric edifici de la piscina del Tabaris. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
Ricard Vinyals
08/10/2020 - 20:00h

El projecte inicial preveia remodelar l’edifici i ara serà enderrocat, amb un cost final de 5,2 milions d’euros

El Vendrell està immers en una polèmica política per l’increment en el cost del projecte de remodelació de l’antic equipament del Tabaris del barri marítim de Coma-ruga, pel qual l’Ajuntament va demanar fons europeus del FEDER.

PUBLICITAT

Si bé inicialment va pressupostar la remodelació del Tabaris i la reurbanització de la plaça Germans Trillas i voltants en uns 2,5 milions d’euros (a pagar al 50% entre la UE i els fons municipals), ara ha transcendit que només el projecte del Tabaris costarà més de 5,2 milions d’euros. El motiu és que no es remodelarà l’edifici existent, sinó que s’enderrocarà per fer-ne un de nou.

Crítiques
Des dels grups de l’oposició municipal, Pel Vendrell Primàries s’ha queixat de la manca d’informació del canvi i consegüent encariment del projecte inicial i que no transcendís fins que no va rebre el 26 de setembre l’acta de la junta de govern del febrer en què es va validar l’obra.

A més, el regidor de Primàries, Josep-Maria Llasat, ha apuntat que “per tirar l’edifici de fa 60 anys i fer-ne un d’igual s’ha hagut de demanar un crèdit d’1.170.000 euros i es deixarà de fer la pista d’atletisme”. “El govern va fer un procés de participació ciutadana, però no ha informat del canvi de projecte a la gent de Coma-ruga ni a l’oposició”, afegeix Llasat.

“Estem d’acord amb la museïtzació prevista a la planta baixa de l’edifici, però la sala diàfana de dalt farà 600 metres quadrats i potser no s’omple ni per la inauguració”, afirma.

PUBLICITAT

Des de la Xarxa Vendrellenca també es reclamen explicacions sobre el cost d’una obra que “si no hi ha més entrebancs, passarà a costar uns 6,5 milions d’euros”. A més, l’entitat veïnal creu que el projecte suposarà un “llast per pressupost d’inversions dels pròxims anys”.

Què hi diu el govern?

De la seva banda, des de l’Ajuntament del Vendrell, el regidor d’Hisenda, Baltasar Santos, n’ha parlat així: “Hem vist que s’havien de tractar molt més els fonaments i, per tant, caldrà treure els mosaics, enderrocar l’edifici, tornar a construir-lo i posar els mosaics”.

“Pensem que Coma-ruga necessita un espai com aquest per atractiu turístic i espai empresarial”, ha afegit Santos.

També et pot interessar

Comentaris