El Consell Comarcal fa treballs de desbrossament al Parc del Foix

07/10/2020 - 20:30h

En el marc del projecte Life Clinomics, el CCAP ha iniciat els treballs previs a l’arribada dels ramats per implementar la silvopastura

Una de les dues accions pilot del “Pla d’acció per a l’adaptació al canvi climàtic de l’Alt Penedès” finançades pel projecte europeu Life Clinomics consisteix a implementar la silvicultura al Parc del Foix per prevenir els incendis forestals i, alhora, potenciar el sector ramader actualment en retrocés al Penedès.

Gestionar la vegetació amb la pastura permet crear i mantenir un paisatge en mosaic que redueix la propagació dels incendis forestals. En augmentar la discontinuïtat vertical, millora l’estabilitat de la massa forestal i la seva resiliència i es fomenta també la biodiversitat del bosc.

Els treballs de desbrossament van començar el mes passat a càrrec dels membres de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) Penedès-Garraf. En total es desbrossaran 70 ha mitjançant un sistema de desbrossament automàtic teledirigit, únic a Catalunya en l’àmbit forestal. La màquina té una amplada de capçal molt reduïda (una mica més d’un metre) que li permet entrar al bosc, passant entre els arbres, i desbrossar de forma mecànica i ràpida zones que fins ara només es podien fer manualment (és apta també per a terrenys amb pendents de fins al 60º).

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès duu a terme aquesta acció en coordinació amb la direcció i els tècnics del Parc del Foix i amb el suport de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, els propietaris de les finques i els pastors locals.

Tota la informació sobre el projecte Life Clinomics es pot consultar a la web http://lifeclinomics.eu.

També et pot interessar

Comentaris