Creacions en collage de l’artista Fernando Bustamente a Vilafranca

06/10/2020 - 15:54h

La sala dPAS de l’Escorxador acull la mostra “Piel y papel”, un projecte de 20 collages

Aquest divendres la Sala dPAS de l’Escorxador acull les creacions en collage de l’artista Fernando Bustamante Enríquez amb el nom de “Piel y papel”. Es tracta d’un projecte de 20 collages a partir del mateix nombre de fotografies, que pretén mostrar una altra manera de veure i viure la vila.
Fernando Bustamante Enríquez (Ciutat de Mèxic, 1975) va estudiar Periodisme i Comunicació amb un postgrau en escriptura. La seva tesi es va centrar en el fotoperiodisme a Mèxic i, des de sempre, l’ha apassionat la fotografia, per una banda, i el collage com a intervenció artística, per una altra. Des de fa uns mesos resideix a Vilafranca. Es considera a més un escriptor. Des de fa molts anys porta a sobre els seus diaris on fa petites composicions visuals que acompanyen l’escriptura quotidiana

En aquest projecte ha volgut mostrar una manera personal de viure la ciutat i els seus espais. És una mirada que parteix de recorreguts “cámara en mano” pels racons que són part del seu imaginari. En un primer moment, la idea era l’apropiació estètica per a la seva col·lecció personal. Posteriorment sorgeix, durant els mesos del confinament, el desig de fer un diàleg entre aquestes fotos i el collage, és a dir, una transformació.
Són vint composicions que tenen com a punt de partida fragments de la ciutat. Alguns molt evidents i altres quasi imperceptibles, com amagats. Però sempre l’escenari és la ciutat.

“És evident que, com a artista, quan faig un collage aquest em va suggerint una història, va apareixent, fins al moment en que poso la meva signatura sobre el marc. Però per a mi és més significatiu allò que li pot fer imaginar a l’altre. Si aquí passa alguna cosa, vol dir que l’obra està de veritat acabada”

Fernando Bustamante

La inauguració tindrà lloc a les 7 de la tarda d’aquest divendres i l’exposició es podrà visitar fins al 15 de novembre.

Els horaris de visita són de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes de 10 a 13h. Per assistir a l’acte inaugural cal fer inscripció prèvia a: cultura@vilafranca.org donat que l’aforament a la sala és limitat.

També et pot interessar

Comentaris