La Generalitat intervé la residència de Segur de Calafell infectada de Covid-19

Avatar
02/10/2020 - 14:09h

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies també acorda obrir expedient sancionador al centre geriàtric Calafell Park

El Departament de Salut de la Generalitat ha intervingut la residència Calafell Park per la situació complexa en quant a contagis que presenta aquest centre d’atenció a la gent gran ubicat a Segur de Calafell, amb un brot de Covid-19 que afecta finalment 82 persones (62 residents i 20 treballadors).

Per la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador a l’entitat que gestionava la residència fins ara.

PUBLICITAT

Per tal d’estabilitzar la situació al centre residencial, el Departament de Salut n’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a càrrec d’ACEBI, a la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla de Tarragona, que forma part de la Xarxa Santa Tecla.

Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció.

Aquesta intervenció té l’objectiu principal de realitzar un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

L’aportació concreta de recursos humans de la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla de Tarragona estarà condicionada a la realització d’una auditoria integral inicial que permeti determinar l’estat de la situació de la residència.

PUBLICITAT

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura atès que els informes constaten que el centre geriàtric calafellenc es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la Covid-19.

Després de visitar el centre, el Servei d’Inspecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Salut Pública han constatat la necessitat d’obrir un expedient que podria suposar una sanció a la gestora del centre o altres mesures.

També et pot interessar

Comentaris