Queixes per l’incompliment d’horaris dels busos entre Vilafranca i Barcelona

Mostra de les llargues cues que es generen a primera hora del matí per agafar un dels busos que uneixen Vilafranca amb Barcelona | 3d8
02/10/2020 - 09:00h

Molts usuaris lamenten que alguns vehicles no passin a l’hora establerta, cosa que fa que s’acumuli molta gent i no hi pugui pujar tothom

“Els nous horaris de busos a Barcelona no són reals. Espavileu, perquè fa dies que dura la tonteria i no veiem cap solució”. “L’autobús que havia de sortir de Maria Cristina a les 18h no està fent aquest servei, i el que surt des de Sants a les 17.45 i havia de passar per Maria Cristina a les 17.55h, tampoc”. “On dèieu que eren els autobusos de reforç en hora punta? Una altra vegada, bus al 100% i gent dreta sense cap distància. Continuem atemptant contra la salut pública”.

Aquestes són tan sols algunes de les queixes que diferents usuaris dels autobusos que uneixen Vilafranca i Barcelona (i viceversa) fan a les xarxes, etiquetant en la gran majoria Monbus i l’Ajuntament de Vilafranca. Tots ells expliquen que el problema de l’incompliment d’horaris fa temps que dura, però enguany, amb les obres a l’R4 de Rodalies, encara hi ha molta més gent que vol agafar els busos i, per tant, el coŀlapse és major.

Un dels usuaris s’ha posat en contacte directament amb el 3d8 per denunciar la situació que viuen desenes de persones cada dia. Jordi Gonzabo explica que ell agafa cada dia el bus nocturn de les 4 de la matinada per anar a Vilanova i, allà, agafar el tren per poder arribar a treballar a Barcelona a les 6 del matí. A aquella hora, el bus va bé, però quan ha de tornar, al migdia, la situació es torça.

La primera queixa és que el bus hauria de sortir de Maria Cristina en direcció a Vilafranca a les 14.15 amb els nous horaris, però el conductor surt a les 14.20 perquè diu que a ell ningú li ha notificat cap canvi. A partir d’aquí, Gonzabo assegura que les parades no estan senyalitzades i que cada dia el bus deixa una mitjana de deu persones a terra perquè va ple. Aquests usuaris han d’esperar, en teoria, mitja hora, però sovint el bus tampoc passa a l’hora establerta.

A ell, per exemple, li cau a prop de la feina la parada de Zona Universitària, però com sap que a Maria Cristina el bus ja s’omple, prefereix fer més trajecte de metro però assegurar-se un lloc. Alguns dies ha arribat a comptar que es queden a terra una vintena de persones.
Gonzabo, que és de Barcelona però fa 8 anys que viu a Vilafranca, reconeix que ja sabia que el transport públic que uneix la vila amb Barcelona era “lamentable”, però apunta que ara, amb les obres a Rodalies, “la situació ja és tremenda”.

Les cues a la parada de Maria Cristina de Barcelona al migdia són tan extenses que molta gent no pot agafar el bus | 3d8

Aquest vilafranquí d’adopció lamenta, també, que els busos vagin plens, amb 55 persones, sense cap mena de distància. I fins i tot algun vehicle ha arribat a portar persones assegudes a terra o dempeus.

El que cal, segons Gonzabo, és que la Generalitat faci un estudi d’ocupació, perquè li consta que cap a les 5 de la tarda els vehicles surten de Barcelona cada 15 minuts, i molts d’ells porten només 2 o 3 persones. “Cal que mirin les hores punta i aleshores reforcin aquests busos; no és tan difícil”, clou.

També et pot interessar

Comentaris