‘Compra i guanya’ en quatre municipis del Penedès

Presentació de la campanya ‘Compra i guanya’ al Vendrell. (Foto: Ajuntament)
01/10/2020 - 19:57h

La campanya de promoció del comerç local coordinada pel Vendrell també arriba a l’Arboç, Sant Quintí de Mediona i Mediona

Durant tot aquest mes d’octubre,  273 botigues del Vendrell participaran en la campanya “Compra i Guanya”, que arriba a la seva desena edició, confirmant així la consolidació d’aquesta iniciativa de promoció comercial i turística.

La campanya està organitzada per 31 municipis de tot Catalunya sota la coordinació del Vendrell, amb una participació total d’unes 2.000 botigues. Al Penedès també hi participen les poblacions de l’Arboç, Sant Quintí de Mediona i Mediona.

Tal com ha explicat aquest dijous el regidor de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell, Rubén Gràcia, “aquesta desena edició tindrà un caràcter especial per la conjuntura actual marcada per la pandèmia, però mantindrà intactes els seus quatre objectius: dinamitzar el comerç de proximitat, promoure turísticament els territoris organitzadors, premiar als compradors i agrair la participació dels comerciants”.

Per això, la campanya s’ha adaptat a les circumstàncies excepcionals i es trasllada a aquest mes d’octubre, entre la campanya d’estiu i la de Nadal; amplia el seu àmbit a tot el municipi i no tan sols es fa al nucli antics com en les edicions anteriors,  i passa a anomenar-se “Compra i guanya”.

En concret, en el cas del Vendrell, la campanya està organitzada per l’Ajuntament del Vendrell i el Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT). Per això, gràcies a la col·laboració del CIT, en el cas del municipi del Vendrell es sortejaran també 16 targetes de 20 euros que es podran gastar en les botigues associades.

Per primera vegada en la campanya, enguany s’hi sumen establiments comercials del barri del Tancat (55) i dels barris marítims (2), encara que aquests amb menor presència ja que en aquestes dates aquests donen pràcticament per tancada la seva temporada comercial.

En què consisteix la campanya

Durant tot el mes d’octubre, totes les persones que comprin als comerços adherits dels 31 municipis integrants de la campanya ‘Compra i guanya’, i que estaran degudament identificats amb el cartell de la iniciativa, podran guanyar experiències d’un dia o dos, per a dues persones, a cadascun dels 31 municipis membres de la Xarxa.

Vegeu com participar. Vegeu els premis 2020

A principis de novembre, es sortejaran 32 experiències a cadascun dels 31 municipis (31 per clients + 1 comerciant) valorats en 2.859 euros. Entre tots els membres de la Xarxa es repartiran més de 91.400 euros en 992 experiències per a dues persones que fins al juny de 2021, viuran i gaudiran de la cultura, la gastronomia i el patrimoni  dels 31 municipis organitzadors, sempre amb les màximes garanties de prevenció del contagi de la Covid-19.

Per premiar la participació i la col·laboració de tots els establiments adherits, un comerç de cada municipi organitzador, també opta a guanyar una experiència.

Exposició de premis

Enguany els premis al Vendrell s’exposaran en dos  aparadors de locals tancats, gràcies a la cessió dels seus propietaris: un estarà ubicat al carrer Racó, a l’antiga Dolceria Soler, i l’altre en un local del Tancat, encara per determinar. 

El sorteig dels premis es celebrarà el 5 de novembre, a les 11h, dins de l’emissió en directe del programa “La Calaixera” de Ràdio el Vendrell.

Antecedents

Aquesta campanya de promoció comercial al país neix a partir dels objectius generals de la Llei de Barris, un projecte transversal, innovador i engrescador.

Gràcies a la inquietud de compartir noves experiències entre els barris que desenvolupem aquesta llei al nucli antic del Vendrell va sorgir la idea de tirar endavant la campanya conjunta de dinamització comercial com un projecte conjunt per resoldre una necessitat comuna: dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat, el comerç del nucli antic.

Organitzadors

La campanya s’organitza de forma simultània als 31 municipis membres de la Xarxa de Barris Antics amb Projectes. Gràcies al treball col·laboratiu entre ajuntaments, com més municipis membres formen part de la Xarxa hi ha més premis per sortejar, més incentius per comprar en el petit comerç, més guanyadors i més descoberta del territori català

També et pot interessar

Comentaris