Contenciós del Club Segle XX per l’arrendament del poliesportiu de la Bisbal

01/10/2020 - 16:15h

L’entitat recorre l’acord de l’Ajuntament bisbalenc de declarar nul el contracte d’arrendament de l’equipament

El Club Segle XX de la Bisbal del Penedès ha decidit presentar un recurs contenciós administratiu contra l’acord adoptat pel ple de l’Ajuntament de la Bisbal en la sessió del dia 4 d’agost passat en què s’aprovava declarar d’ofici la nul·litat de ple dret de l’acord del ple del 17 de setembre de 2013, així com del contracte d’arrendament subscrit el 30 d’octubre de 2013.

Segons explica l’entitat bisbalenca, aquest recurs ve motivat pel fet que l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès “mai ha atès cap de les propostes i suggeriments fets per Segle XX per buscar una solució a les suposades irregularitats que manifesten”.

El recurs contenciós, sempre segons la font demandant, s’interposa per tal de garantir la continuïtat d’aquesta entitat com a associació esportiva que des de la seva constitució a l’any 1972 neix amb la finalitat de promoure la pràctica esportiva i les activitats culturals a la Bisbal.

En l’escrit d’interposició del recurs contenciós s’ha sol·licitat del jutjat corresponent una mesura cautelar consistent en la suspensió de l’acte que declara la nul·litat del contracte de lloguer del poliesportiu bisbalenc.

El Club Segle XX vol denunciar en un comunicat de premsa que aquestes actuacions fetes des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, “emparant-se en una ‘auditoria municipal’, són conseqüència de la seva animadversió contra aquesta entitat que s’ha reiterat al llarg del temps, doncs ja ho va intentar al mes de juny del 2017 i que té per objectiu esborrar el nom d’aquesta entitat arrelada històricament a la vila de la Bisbal”.

Des de la mateixa entitat s’explica que els motius “escrits” que han portat a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès a declarar la nul·litat han estat el “considerar que en l’adjudicació del contracte d’arrendament l’Ajuntament va incórrer en determinats errors de procediment; és a dir, l’Ajuntament es va equivocar i ara, set anys després, decideix en base a un error propi desfer allò que s’havia aprovat”. També apunta que “es diu que ho ha dictaminat la Comissió Jurídica Assessora, i és veritat; però aquest és un òrgan consultiu, avui enormement polititzat, amb membres destacats del mateix partit que domina en aquest mandat l’Ajuntament (PDeCAT)”.

I el Club Segle XX també remacar que “diu el mateix un altre dictamen encarregat per l’Ajuntament al servei d’assistència de la Diputació”. “En canvi, els informes externs i interns que es varen elaborar en el procediment d’adjudicació del contracte d’arrendament diuen tot el contrari i, en conseqüència, el contracte es podia fer de la forma en que es va dur a terme”.

“Entenem lamentable que s’hagi de fiar a una interpretació de la llei (sempre opinable) una cosa tant sensible com la supervivència d’una associació local com el Club Segle XX. Al final serà un jutge el que digui quina és la interpretació que prevaldrà. Lamentable. No hi trobem cap justificació”, conclou l’entitat bisbalenca.

Rèplica de l’alcaldessa

Arran de la interposició d’un contenciós administratiu que l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, afirma desconèixer però a la qual no li sorprèn, la mateixa alcaldessa s’ha mostrat confiada sobre la legalitat de tot el procés per part de l’administració que presideix. “Vam aprovar el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i, per tant, l’executarem”.

Sobre la suposada politització de la comissió, Agnès Ferré troba que “és l’opinió del Club Segle XX, però aquest dictamen és una cosa molt seriosa”.

També et pot interessar

Comentaris