S’impulsa una llei d’amnistia per als presos polítics

Imatge de la presentació de la campanya
01/10/2020 - 17:00h

L’associació “Amnistia i Llibertat” ha començat una campanya de recollida de signatures i a Vilafranca es podrà firmar aquest divendres

Només una llei d’amnistia per a totes les persones represaliades podrà resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquesta és l’aposta d’ ‘Amnistia i Llibertat’, una entitat civil que impulsa una llei -redactada per destacats juristes catalans- per resoldre un dels àmbits claus del conflicte polític català: la repressió.

Per promoure la llei d’Amnistia opten per la mobilització popular per fer-ho possible. A partir de la recollida de signatures es vol portar el text al Congrés dels Diputats de Madrid perquè s’aprovi. La campanya es va presentar al Penedès amb l’activista pels Drets Humans i expresident d’Amnistia Internacional a Catalunya, Xavier Burgués i el voluntari Roger Fuentes. Es tracta d’una campanya que es va engegar el passat 11 de setembre, amb una recollida de signatures arreu de Catalunya. Burgués ha recordat que la lluita per l’amnistia “retorna a la política un conflicte polític, per acabar amb la judicialització i la causa general contra l’independentisme”.

A l’Alt Penedès hi haurà una parada a Vilafranca aquest divendres dia 2 d’octubre a la plaça de la Vila de 19 h a 21.30 h. En les properes setmanes es faran públiques noves accions per part d’Amnistia i Llibertat per aconseguir l’objectiu de recollir centenars de milers de signatures a favor de l’Amnistia pels presos i preses polítiques i per totes les persones represaliades.

També et pot interessar

Comentaris