La Fira de Santa Teresa del Vendrell 2020 aposta pel comerç local

Avatar
29/09/2020 - 17:00h

El certamen marcat pel coronavirus se centrarà en tres eixos: Firashop, Firatapes i Firatast

Sense estands ni desplegament d’estructures desmuntables a la Rambla per culpa del coronavirus, El Vendrell celebrarà enguany una edició de la tradicional Fira de Santa Teresa en unes circumstàncies especials.

Entre el 9 i el 18 d’octubre, la capital del Baix Penedès concentrarà el certamen multisectorial en tres eixos principals: Firashop, Firatapes i Firatast.

PUBLICITAT

Amb l’objectiu de visibilitzar, publicitar i posicionar el comerç i els restauradors del Vendrell, la Fira de Santa Teresa torna als orígens d’una fira en què es mostrava el producte de proximitat. És una campanya dissenyada perquè els establiments comercials siguin els veritables protagonistes com si fossin estands ubicats per tot el municipi.

Tant es així que el Firashop gaudirà de la difusió del seu negoci als diferents canals corporatius i mitjans de comunicació a canvi d’oferir experiències dins de les botigues o promocions de producte.

El Firatapes serà un circuit de restauradors que oferiran tapa més beguda al seu establiment amb reserva prèvia, que busca descongestionar espais fomentant reserves temporals a les terrasses de les zones del centre històric i els barris del Tancat i el Puig.

I el Firatast vol visibilitzar el producte local i de proximitat de la mà del col·lectiu de productors i cuiners Terra i Taula, que inaugurarà aquest espai virtual amb un showcooking en streaming.

PUBLICITAT

La regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament del Vendrell, Mariluz Ramírez, afirma que “des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’ha fet un primer esforç en revertir els diners destinats a fires a impulsar el comerç davant les pèrdues econòmiques originades per la crisi sanitària, i se segueix apostant per promocionar i dinamitzar econòmicament el comerç amb aquest tres grans eixos firals”.

En paral·lel, hi haurà actes virtuals que ens transportaran a l’essència de la Fira de Santa Teresa que consistiran en unes càpsules històriques del mateix certamen comercial i uns webinars adreçats a comerços proposats per l’Eina Espai empresarial.

Igualment, respectant les mesures de seguretat, hi haurà unes atraccions de fires instal·lades a la plaça de la Sardana, dirigides a públic infantil, on es gaudirà de la campanya “Fira sense soroll”. També hi haurà el mercat de brocanters.

En aquesta edició especial es compta amb la col·laboració del sector del comerç del Vendrell en el desenvolupament del Firashop i el Firatapes, del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès i del col·lectiu Terra i Taula pel que fa al Firatast.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “la pandèmia ens obliga a ser més enginyosos i, dins del procés iniciat ja fa uns anys de transformació d’una fira multisectorial cap a una mostra del teixit econòmic local, les noves formes de comunicació mitjançant les xarxes socials són un gran aparador dels nostres productors, comerços i establiments de restauració”.

També et pot interessar

Comentaris