Es convoca una concentració de suport al vilafranquí Adrián Sas

29/09/2020 - 16:36h

L’acte es farà a Vilafranca el 15 de novembre ja que el dia 17 és quan hi haurà el judici per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions

Vilafranca acollirà el dia 15 de novembre una concentració de suport al jove vilafranquí Adrián Sas, acusat de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions durant les protestes primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre a Barcelona. L’acusació, per part de la Fiscalia i la Generalitat, demana entre 5,5 i 7 anys de presó pel jove.

La detenció de l’Adrián va generar una xarxa de suport impulsada pels seus amics i familiars i que s’acull sota la plataforma Sas Absolució. A més, l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar amb el suport de tots els grups -a excepció de Ciutadans- demanar a la Generalitat que es retiri com a part acusatòria per aquest judici.

L’orígen del cas es remunta l’1 d’octubre de l’any 2018, durant les protestes pel primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, quan es van produir nombroses mobilitzacions arreu del país, una de les quals va acabar davant del Parlament de Catalunya. Entre les persones detingudes durant els mesos posteriors a aquella jornada de reivindicació s’hi troba el jove vilafranquí Adrián Sas Menéndez, al que se l’acusa, doncs, dels delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions.

La plataforma de suport denuncia que el jove mai va rebre cap notificació per presentar-se a comissaria, sinó que els agents ja van actuar directament de manera desproporcionada i el van detenir. De fet, la plataforma Sas Absolució subratlla que pels volts de la data de detenció del vilafranquí, “el context social i polític a Catalunya es caracteritzava per una desmesurada intensitat repressiva per part de l’estat espanyol, que amenaçava les institucions, els drets fonamentals i les aspiracions nacionals de Catalunya”.

Des de Sas Absolució han creat un vídeo on l’actriu Júlia Morella exposa el cas del jove, i demanen el suport de tota la ciutadania a la concentració que es farà el diumenge 15 de novembre.

També et pot interessar

Comentaris