SOS Penedès demana tres accions abans de tirar endavant el Pla Territorial

25/09/2020 - 10:51h

Reclamen a la Generalitat una auditoria ambiental, un debat i diverses intervencions

Aquesta setmana SOS Penedès ha convocat els mitjans de comunicació per demanar oberta i públicament al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat tres accions prèvies al desenvolupament del Pla Territorial del Penedès. Després de valorar positivament els criteris de l’avanç del Pla la Plataforma, que des del primer dia ha defensat la creació d’una regió Agroalimentària a la Vegueria Penedès, ha alertat que les propostes que la Generalitat exposa en els documents, a banda de contradir-se, “no obeeixen a cap criteri científic ni racional”, per la qual cosa veuen inadmisible que es doni per feta la implantació logística al Penedès abans de tenir cap estudi específic i d’haver iniciat el debat amb la ciutadania.

Les tres accions

Pel que fa a les tres accions que SOS Penedès demana en primer lloc mantenen que caldria una auditori ambiental, econòmica i social previ abans que Territori dibuixi una ratlla sobre el Penedès. En segon lloc demanen que en base a aquests estudis previs sobre Sostenibilitat, Agricultura, Empresa, Societat i Medi Ambient, es debati amb tots els agents del territori el model més adient.

I, mentrestant, són del parer que caldria abordar la situació crítica a través d’unes primeres intervencions urgents, reconegudes com a prioritàries pels propis estudis de l’Avanç com l’aplicació de la moratòria urbanística sobre plans d’expansió i creixement, la revisió del sòl urbanitzable residencial dels POUMs municipals. En aquest sentit destaquen que “no podem créixer demogràficament quan els llocs de treball estan entorn dels 90.000, mentre tenim uns 127.000 treballadors oficials. La situació demana un estudi a fons del sector laboral i demogràfic paral·lel a les activitats econòmiques. En darrer terme també demanant la creació d’una taula de treball efectiva de tots els sectors implicats.

Des de la plataforma, a més, creuen que “la veu ciutadana ha de ser un element de pes en la presa de decisions” i no només ha de servir per a “formalitzar el procediment”.

També et pot interessar

Comentaris