Confinades una dotzena d’aules en centres de l’Alt i el Baix Penedès

24/09/2020 - 17:30h

Fins aquest dijous hi ha grups en quarantena a Vilafranca, Sant Sadurní, Gelida, Calafell, la Granada i Subirats

Després dels primers dies del nou curs escolar, van sortint a la llum els primers centres que estan confinant classes per casos positius de Covid-19.

De fet, la Generalitat ha posat en marxa la web Traçacovid, que permet consultar els centres i grups confinats per comarques i municipis. Igualment, també es pot veure quina és la situació a cadascun dels centres escolars.

Així, abans de tancar l’edició del 3d8 d’aquesta setmana, aquest dijous al migdia, a l’Alt i Baix Penedès hi havia, com a mínim, una dotzena de classes confinades en centres de les dues comarques, tot i que l’actualització de les dades és constant i també hi ha centres on consten positius però en què, en canvi, no consta que hi hagi cap classe confinada.

Les 12 (com a mínim) classes confinades estan repartides pel territori. Concretament, n’hi ha una a l’Institut La Talaia de Calafell; dues a l’escola Montagut de Vilafranca, una altra a l’escola Jacint Verdaguer de la Granada i també una a l’escola Pau Casals de Sant Llorenç d’Hortons.

A més, també n’hi ha tres a l’escola Montcau de Gelida i dos a Sant Sadurní: un grup a l’escola Intermunicipal i un altre al col·legi Sant Josep, tot i que aquests cinc últims no apareixien, almenys fins aquest dijous al migdia, actualitzats a Traçacovid. Per altra banda, a la pàgina web també es detallen els positius que s’han confirmat en cada centre, a molts dels quals no els consta cap grup confinat.

El cas de l’escola Montagut de Vilafranca, el qual es va donar a conèixer dilluns, va ser el primer de l’Alt Penedès. El centre es va veure obligat a confinar un dels grups de 5è de primària i un altre de 3r d’ESO després que dos germans donessin positiu durant el cap de setmana. El director del centre, Josep Maria Lluró, apunta que la situació és “completament normal” perquè sabien que “tard o d’hora passaria”.

Lluró explica que des de CatSalut el van informar del primer positiu dissabte i, l’endemà diumenge li van dir que n’hi havia un altre d’un altre grup. A partir d’aquí, el director comenta que es va seguir el protocol establert per la Generalitat i que, segons assegura, ha funcionat “correctament”: es van avisar immediatament les famílies dels nens i nenes que van a classe amb els positius i dilluns mateix els van fer les proves PCR al mateix centre escolar, que només va haver d’habilitar un espai per dur-les a terme.

Des de dilluns les dues classes afectades seguiran el curs de manera virtual durant els propers 14 dies per respectar la quarantena d’aïllament que pertoca en el cas de ser un contacte estret d’una persona positiva.

També et pot interessar

Comentaris