Els Nens del Vendrell recorden la victòria del ‘Concurs del Segle’

22/09/2020 - 21:52h

La colla vendrellenca ha organitzat per aquest dies diferents actes per celebrar el 50è aniversari d’aquest certamen

Aquesta setmana els Nens del Vendrell enceten un dels moments més importants d’aquesta temporada. Si aquest any els castells han hagut de passar a un segon pla, la colla vendrellenca no ha volgut deixar enrere els projectes paral·lels a l’activitat castellera i ha apostat molt fort per potenciar les àrees social i de comunicació, a través de setmanes temàtiques, com la dedicada al mestre Pau Casals, amb diverses accions al local o a través de les xarxes socials.

Però aquest 2020 hi ha una efemèride que destaca a la història dels vendrellencs: el 50è aniversari de la victòria al Concurs de Castells de 1970, un concurs per a molts anomenat ‘Concurs del Segle’, per la important repercussió que va tenir per al món casteller. Així doncs, els de la camisa vermella han preparat un seguit d’actes al voltant d’aquest fet que marcà un abans i un després a la història dels castells.

Aquest dissabte, a les 19 h, a l’Auditori del Tívoli, hi haurà un homenatge als castellers del Concurs de 1970, en què la comissió encarregada dels actes del 50è aniversari ha dut a terme una recerca dels vendrellencs que van ser presents en aquella data assenyalada.

Posteriorment a l’homenatge es projectarà el documental “Concurs 1970. El desafiament Nens-Vella”, de Maria Roig Alsina, que es va estrenar dilluns a Tarragona. Per assistir a l’acte caldrà inscriure’s a través del formulari que els Nens han compartit a les xarxes socials ja que l’aforament és limitat.
Per altra banda els Nens del Vendrell volen recordar, també, el Concurs de Castells d’enguany amb la inauguració d’una exposició al Museu Deu dedicada al Concurs de 1970.

Així, divendres 2 d’octubre, a partir de les 19 h, obrirà les portes la mostra que explicarà com va ser aquell concurs decisiu per als vendrellencs, com es va viure i les conseqüències que va tenir per al món casteller, que, segons la colla vendrellenca, “va ser un moment en què es trenquen els mites sobre els castells folrats i el fet casteller es normalitza, donant pas a una nova era”.

També et pot interessar

Comentaris