L’Escola d’Enoturisme inicia el nou curs amb més inscripcions que mai

D’esquerra a dreta, Xell Montserrat i Ester García durant la presentació del nou curs
Judit Benages
22/09/2020 - 18:44h

L’objectiu del centre és convertir-se en un centre de formació de referència en el sector vitivinícola i adaptar-se als moments actuals

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha començat aquesta setmana un nou curs amb voluntat d’esdevenir un centre de formació de referència del sector vitivinícola. Així, la directora de centre, Ester García, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Xell Montserrat, han donat a conèixer les novetats de l’inici de curs d’aquest centre municipal de formació.

García ha apuntat que aquest és el tercer any que el centre imparteix amb modalitat dual el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística especialitzat en enoturisme. Es tracta d’una formació professional reconeguda en el Pla de Formació de Catalunya. Ester Garcia ha definit com un “repte” tirar endavant un nou curs d’aquest cicle formatiu tenint en compte el moment actual de dificultats del sector turístic però un any més ha despertat força interès.

PUBLICITAT

A hores d’ara ja hi ha 13 de les 15 places plenes, una xifra superior a altres anys i es preveu que en les properes setmanes hi pugui haver noves incorporacions perquè, segons ha apuntat hi ha moltíssima gent que està demanant informació. L’alumnat, d’entre 18 i 52 anys, és força heterogeni. Al juny va sortir el primer grup de persones titulades després de superar el segon curs del grau

D’aquests, el 67% dels alumnes que van acabar estan treballant i més de la meitat ho fan en el mateix lloc on van fer les pràctiques amb modalitat dual. “Això vol dir que el cicle és una bona opció d’inserció laboral”, ha afirmat la directora, que ha destacat la bona capacitat d’adaptació als nous temps de l’escola, que ha previst possibles quarantenes o confinaments i, per tant, les classes es podran seguir tant de forma presencial com virtual per tal que ningú es perdi res de la formació

L’Escola d’Enoturisme també es vol consolidar com un centre de formació de referència per al sector enoturístic i vitivinícola. Un dels objectius és adaptar-se a les necessitats formatives dels sectors tant del vi com del turisme i una de les seves demandes és la formació per assolir una competència més elevada en idiomes sobretot a l’hora de fer presentacions de productes. Per això, en l’àmbit de la formació contínua, aquest curs està previst impartir mòduls de 10 hores en anglès i en francès. Segons García, una de les demandes que tenen les empreses és trobar gent que pugui expressar-se en diferents idiomes i, per tant, és una necessitat que ha de quedar coberta

També en aquest àmbit de la formació contínua l’Escola d’Enoturisme ofereix d’octubre a desembre un mòdul sobre innovació del producte enoturístic anomenat “El turisme que ve. Innova el teu producte”. La directora apuntava que, malgrat la crisi, el turisme és un “sector força resilent però cal buscar noves propostes de producte per captar l’atenció de la clientela i saber-les vendre a la xarxa”, ha destacat García. Aquesta formació sobre màrqueting i innovació, que serà 100% online, preveu un acompanyament i assessorament del professorat expert a l’alumnat per tal que entre els mesos de gener i febrer el producte estigui ja al mercat.

PUBLICITAT

Una altra iniciativa en l’àmbit de la formació contínua és el mòdul “Nous temps, nous reptes per les empreses del S.XXI, més enllà de l’empresa tradicional”, destinat a enfortir la marca en l’entorn digital i a les xarxes socials per gestionar la identitat de la marca empresarial i planificar una estratègia de promoció i comercialització efectiva de l’empresa.
Xell Montserrat ha remarcat com el consistori potencia la Formació Professional Dual i com és capaç d’adaptar-se a les noves necessitats de formació.

També et pot interessar

Comentaris