Desarticulada una xarxa internacional de tràfic de marihuana amb vincles a Calafell

22/09/2020 - 11:57h

L’operatiu de la Guàrdia Civil s’ha fet bàsicament a les demarcacions de Barcelona i Tarragona

La Guàrdia Civil ha desenvolupat l’operació Caribes a les províncies de Barcelona i Tarragona per desarticular una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana i la qual té vincles al municipi de Calafell.

Han estat detingudes 31 persones i investigat a 5 de nacionalitats sèrbia, espanyola, bosniana, britànica i croat a les quals se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

A més, en l’operatiu policial han estat desmantellades 12 plantacions “indoor” de marihuana, intervenint 12.600 plantes i 190 kg de marihuana processada, a banda de confiscar 50.000 euros en efectiu.

La Guàrdia Civil ha fet un total de 19 registres en habitatges de Segur de Calafell i de les localitats d’Olivella i Canyelles de la comarca del Garraf, Sant Pol de Mar (Barcelona) i de Valls, Pla de Manlleu, Torredembarra, Tortosa i Cabra del Camp de la demarcació de Tarragona.

S’estima que la quantitat de fluid elèctric defraudat és d’uns 4.600.000 Kw/h.

La investigació de la Guàrdia Civil va començar al juliol de l’any 2019 en produir-se un incendi en un habitatge d’Olivella, on es va descobrir que el seu origen havia tingut lloc en la instal·lació elèctrica il·legal que proveïa una plantació de marihuana. L’alta demanda energètica que requerien els diferents sistemes elèctrics de la plantació va provocar un curtcircuit.

Lloguer d’habitatges

La líder de l’organització criminal i la seva parella sentimental, un ciutadà anglès, llogaven i ocupaven xalets situats en zones residencials i aïllades de Barcelona i Tarragona.

En el seu interior condicionaven complexes plantacions de marihuana, proveïdes de diferents sales de cultiu destinades a plantes en diferents estats de creixement i comptava amb la participació de treballadors de nacionalitat espanyola, experts en el muntatge de sistemes elèctrics i de refrigeració, per dotar les infraestructures d’instal·lacions automatitzades que optimitzaven i acceleraven el cultiu de la droga.

Les tasques de vigilància de les plantacions anaven a càrrec de ciutadans serbis als quals la líder de l’organització ‘contractava’, pagava el viatge fins a Espanya i un “sou” fix pels seus serveis.

Periòdicament realitzava rotacions de personal per no aixecar sospites.

Aquesta organització, que obtenia grans quantitats de marihuana a causa la gran xarxa de plantacions que havia establert en les dues províncies esmentades, distribuïa la marihuana ja processada i empaquetada a la resta d’Europa mitjançant transport terrestre.

L’operació ha estat desenvolupada per agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la comandàncies de Barcelona recolzats per unitats del cos policial a Tarragona i ha comptat amb col·laboració de la policia sèrbia, tant en l’intercanvi d’informació com la seva participació en diversos dels registres realitzats identificant a alguns dels detinguts de nacionalitat sèrbia que estaven buscats per la justícia del seu país d’origen i portaven documentació falsa de Croàcia i Eslovènia.

També et pot interessar

Comentaris