El conseller Tremosa vol injectar també diners públics a Robert Bosch

Ramon Tremosa va atendre els mitjans a Vilafranca. FOTO: GENERALITAT
Avatar
19/09/2020 - 12:51h

El titular d’Empresa i Coneixement es reuneix amb el comitè d’empresa de la companyia per l’ERO que afecta 300 empleats

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha repetit aquest dijous visita al Penedès. Després de reunir-se dimarts amb el comitè d’empresa de Saint-Gobain i amb els alcaldes de l’Arboç i Banyeres del Penedès, Tremosa ha tornat al territori per apagar un altre foc: l’ERO de Robert Bosch.

El nou titular d’Empresa s’ha trobat amb el comitè d’empresa de la multinacional alemanya per buscar la manera de garantir la viabilitat de la planta de Castellet, on treballen 300 persones. Després de la reunió, a la qual també hi han assistit els alcaldes de Vilafranca i Castellet i la Gornal, Pere Regull i Miguel Delgado, Tremosa ha explicat que el Govern català farà “l’esforç que calgui per mantenir els llocs de treball i afavorir una reconversió a productes de més valor afegit per reconsiderar la decisió de l’empresa alemanya”.

PUBLICITAT

Tal com ja va fer també amb Saint-Gobain, Ramon Tremosa ha posat sobre la taula la possibilitat d’injectar diners públics per salvar els llocs de treball. Això sí, el conseller ha deixat clar que la decisió estarà supeditada a la reconversió de la producció, “per pujar un grau” la qualitat del producte.

Posant els peus sobre la terra, Tremosa ha reconegut que és “difícil” convèncer una empresa que vol traslladar part de la seva producció a països on els costos són menors, però s’ha mostrat convençut que si fi finalment no hi ha marxa enrere, serà “perquè volen, no per falta d’alternatives”.

PUBLICITAT

El relleu d’Àngels Chacón a la Conselleria d’Empresa i Coneixement ha explicat que ja fa temps que la Generalitat manté converses amb la multinacional alemanya per reconvertir la seva activitat i fer-la més sostenible en el temps, però a hores d’ara l’acord no ha estat possible.

També et pot interessar

Comentaris