La CUP critica que el nou institut de Vilafranca hagi començat les classes al Pau Boada

Avatar
16/09/2020 - 17:02h

La formació demana al govern vilafranquí que busqui espais municipals on s’hi puguin fer classes de forma temporal, com ara l’ESCAVI

La CUP de Vilafranca ha comparegut aquesta setmana davant els mitjans de comunicació per denunciar i lamentar que les classes del nou institut de Vilafranca, que havia de posar-se en marxa durant aquest curs, han començat a l’escola Pau Boada i no pas als terrenys del Molí d’en Rovira tal com s’havia anunciat al mes de desembre.

En un primer moment, segons les informacions que es van donar aleshores, les instal·lacions d’aquest institut havien de ser mòduls prefabricats i a mitjà termini s’havia de construir l’edifici definitiu.

Segons han apuntat cupaires – i ja va avançar el 3d8 fa unes setmanes- actualment, s’han iniciat les obres al terreny però l’alumnat que hauria d’haver començat les classes aquest setembre, als també anomenats barracons, han estat reubicats a l’escola Pau Boada.

PUBLICITAT

Aquest fet suposa, segons els cupaires, que una seixantena d’alumnes de primer d’ESO del nou institut hagin de compartir instal·lacions amb tot l’alumnat de l’escola Pau Boada, en un moment de pandèmia de la COVID19 i d’inici del curs escolar on el que es demana és que no hi hagi aglomeracions i es puguin mantenir les normes de distanciament i sanitàries dictades per la Generalitat.

La formació de l’esquerra independentista expressa que l’Escola Pau Boada es veu afectada en la mesura que, segons afirmen, la cessió d’aules implica la dificultat d’acomplir els desdoblaments de grups classe en ràtios de 16 a 20 alumnes, tal com aconsella el Departament, per falta d’espais. El centre, donada la situació en què alguns cursos tenien actualment una sola línia, podia oferir la seguretat d’organitzar grups bombolla de fàcil traçabilitat.

Des de la CUP de Vilafranca afegeixen que cal considerar que aquesta mesura recau en un centre considerat d’alta complexitat amb un alt índex de matrícula viva, de segregació escolar on un gran nombre d’alumnes tenen serioses dificultats per accedir tant a la xarxa d’internet com a ofertes d’activitats lúdiques i educatives extraescolars.

PUBLICITAT

Els cupaires consideren que l’Escola Pau Boada no és el millor espai per absorbir temporalment els i les estudiants del nou institut de Vilafranca i que hi ha hagut una gestió deficient per part del Departament d’Educació de la Generalitat “que en comptes de descongestionar centres d’ensenyament, en aquest cas concret ha actuat amb incoherència i provocant que el centre Pau Boada no pugui garantir al 100% les recomanacions de Salut per als centres escolars”.

Així doncs, des de la formació es vol instar, a través d’una moció al pròxim ple de l’Ajuntament, que es farà dimarts, que la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Educació habilitin en el termini més curt possible la construcció del nou institut, en la mesura que sigui possible, sense barracons, com també que des de la regidoria d’ensenyament es busquin nous espais municipals i s’estudiï la possibilitat d’ubicar a l’alumnat a l’Escola Superior del Vi i el Cava a l’antic edifici de l’INCAVI, un centre més o menys preparat per fer classes i més pròxim al barri del Molí d’en Rovira, on s’havia d’ubicar el nou institut.

També et pot interessar

Comentaris