Els alumnes del nou institut de Vilafranca començaran al Pau Boada

L’Ajuntament està arranjant els terrenys on hi ha d’anar el nou institut
06/08/2020 - 21:00h

El govern municipal vilafranquí no està d’acord amb la decisió però el Departament d’Educació assegura que és una mesura temporal

Vilafranca no tindrà al mes de setembre el nou institut al Molí d’en Rovira que es va anunciar al desembre.Així, els alumnes que havien de començar el curs en aquest centre ho faran a l’Escola Pau Boada, ja que, segons el Departament d’Educació, arran de la pandèmia s’ha produït un retard en la fabricació dels mòduls prefabricats que havien de constituir, de moment, l’institut. Segons Educació, el pla B és començar al Pau Boada fins que disposin dels mòduls, però no donen cap data exacta.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora Txell Montserrat apunta que en cap cas estan d’acord amb la decisió d’Educació de començar al Pau Boada i que ells van presentar com a alternativa iniciar les classes en un espai completament adaptat i no pas dins d’un altre centre escolar, però Educació ho va rebutjar i va decidir unilateralment que havia de ser al Pau Boada.

Montserrat lamenta la decisió i deixa clar que el consistori ha fet un esforç i una aposta molt gran cedint el terreny del Molí d’en Rovira i adequant l’espai per tal que el curs pogués començar el dia oficial. Malgrat tot, els mòduls no arribaran a temps.

La regidora assegura que només podria entendre la decisió de començar el curs al centre Pau Boada si és provisional i si, com a màxim pel pont de la Puríssima, el trasllat al del Molí d’en Rovira és efectiu, que és la data amb la qual sembla que Educació treballa.

Montserrat comenta que lamenten que la Generalitat vulgui vincular el nou centre amb un altre ja existent, tot i que assegura que els alumnes del nou institut estaran en les millors condicions al Pau Boada i que, a més, no compartiran l’edifici principal, sinó que estaran a l’annex.

En aquest sentit la directora de l’Escola Pau Boada, Imma Badell, comenta que s’han acordat els espais de l’escola que seran cedits al personal i alumnat de l’institut per al primer trimestre del curs, i s’han coordinat tant les entrades i sortides com els horaris, procurant que la seva estada al centre no interfereixi l’activitat lectiva habitual de l’escola.

Badell assegura que s’han tingut molt en compte les instruccions que han arribat d’Educació i de Salut amb relació als plans d’actuació d’obertura dels centres educatius en el marc de la pandèmia per al curs 2020-21.

També et pot interessar

Comentaris