Mancomunitat i CCAP, de la mà amb una nova oficina d’iniciatives econòmiques

Un moment de la inauguració de les oficines
14/09/2020 - 17:54h

Les dues administracions traslladen els seus serveis a un nou espai situat al carrer General Prim, en ple centre de Vilafranca

Els Serveis Tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’han traslladat a unes noves oficines del carrer General Prim de Vilafranca. L’espai es va inaugurar divendres.

En el cas del serveis del CCAP, el trasllat s’ha fet perquè la demanda de serveis especialitzats d’Arquitectura, Enginyeria i Medi Ambient per part dels ajuntaments continua creixent i la seu del Consell Comarcal resulta insuficient per acollir el personal necessari.

Per al Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, aquest nou emplaçament resulta més cèntric i accessible que l’anterior, situat al recinte Àgora de l’Ajuntament de Vilafranca. El canvi ha estat possible gràcies a la col·laboració entre les tres administracions implicades (Mancomunitat, Consell Comarcal i Ajuntament de Vilafranca) i respon a la voluntat conjunta de promoure l’emprenedoria i contribuir a la creació de teixit empresarial local.

Davant la conjuntura econòmica actual, s’ha destacat que ara és més important que mai contribuir a generar una xarxa sòlida d’empreses que fomentin l’ocupació i l’activitat econòmica. El personal tècnic del servei, compta amb un ampli bagatge en l’assessorament i acompanyament a les petites i mitjanes empreses, amb el que atén a la ciutadania que vol desenvolupar una idea de negoci.

Els horaris d’atenció són de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, demanant cita prèvia al telèfon 93 810 06 98 Opció 2 o al correu electrònic sie@mancomunitat.cat.

Al seu torn, els Serveis Tècnics del Consell Comarcal presten serveis a la ciutadania, a les empreses, a les entitats i, sobretot, als ajuntaments de la comarca. Tenen delegades per llei les funcions d’informar quan es demanen llicències d’activitat i de tramitar i executar projectes FEDER de la Unió Europea; també tenen delegades, mitjançant convenis de prestació de serveis, totes aquelles funcions que els ajuntaments no poden prestar per si mateixos: gestió energètica, redacció de projectes, direcció d’obres, licitacions, informes i controls per a la prevenció i la seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis, sanejament, emissions a l’atmosfera, contaminació lumínica, sorolls, abocaments i inspecció i control de cases de colònies, entre d’altres.

Per demanar cita prèvia amb els Serveis Tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Penedès cal telefonar al número 938 906 25 o enviar un correu electrònic a l’adreça ofitec@ccapenedes.cat.

També et pot interessar

Comentaris