L’Ajuntament d’Olèrdola instal·la 15 trampes amb feromones per controlar la processionària

13/09/2020 - 09:00h

Aquest és un dels mètodes recomanats per prevenir l’aparició de plagues perquè és un tractament eficaç i respectuós amb el medi ambient

Durant el mes d’agost, l’Ajuntament d’Olèrdola ha completat la instal·lació de 15 trampes amb feromones per a controlar la processionària en parcel·les municipals on hi ha presència de pins.

La instal·lació d’aquestes trampes és un dels tractaments recomanats per a controlar l’aparició de plagues d’aquest insecte perquè és un mètode eficaç i respectuós amb el medi ambient. Les trampes es pengen a les branques de pins i atrauen a la majoria de papallones mascles impedint la fecundació. La trampa és reutilitzable i únicament caldrà col·locar una nova càpsula de feromones cada any.

Tal i com ja ha recomanat l’Ajuntament als propietaris de parcel·les, les trampes amb feromones s’apliquen durant l’estiu. En funció del cicle vital de la processionària, també es recomanen altres dos mètodes respectuosos amb l’entorn: la instal·lació d’anells, durant l’hivern; i la endoteràpia, per la tardor.

 Les trampes en parcel·les municipal han estat col·locades als 3 Pins de Moja, a la Muntanyeta, al Bosquet de Sant Miquel, a la zona de pícnic i a la piscina de Daltmar, a la zona de petanca, l’entorn de la pista i al pas de vianants del carrer Barcelona, a Can Trabal; a la zona de jocs infantils al costat del camp de futbol de Sant Pere Molanta; i a la confluència del passeig de Vila Maimona amb l’Avinguda Arboçar.

També et pot interessar

Comentaris