Diada, malgrat tot

Imatge de l’actuació dels Verds a la diada de Barcelona
11/09/2020 - 09:00h

Molts municipis mantenen alguns actes per divendres, tot i que amb variacions i amb aforament controlat i limitat

La pandèmia de la Covid-19 ho ha trastocat tot i, com no podia ser d’altra manera, també s’han vist afectats els actes organitzats per la Diada de l’11 de setembre.

Molts municipis han mantingut alguns dels seus actes, tot i que amb variacions i aforaments limitats i controlats. Altres han decidit anul·lar tot el que sigui presencial i fer-ho, només, a través de xarxes socials i, finalment, n’hi ha que han preferit enguany no fer res.

Actes a Vilafranca

Vilafranca centralitzarà, en certa manera, l’acte més important de l’Assemblea Nacional Catalana a l’Alt i Baix Penedès. I és que l’entitat ha presentat dos tipus de mobilitzacions: una de virtual i l’altra de física.

La mobilització virtual s’anomena #XarxaIndependència, amb un portal web on es podran crear vincles virtuals amb altres persones, assemblees de base i blocs socials. Per crear aquesta xarxa, les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles amb un codi QR. Participar-hi és molt senzill: només es necessita disposar del codi QR, validar-lo al portal web i indicar un nom d’usuari. La participació és anònima i no se’n desaran dades.

Es tracta d’una iniciativa solidària, ja que els diners que se n’obtinguin aniran destinats a fer front a l’emergència social i econòmica del país. A més, des de l’ANC s’ha demanat un esforç per comprar la samarreta d’enguany, ja que amb les aportacions que es facin es poden pagar, entre altres, les defenses dels presos polítics.

Pel que fa a la mobilització presencial, des de l’ANC han organitzat concentracions en diferents edificis de l’administració estatal espanyola “per denunciar la discriminació que pateix Catalunya i reivindicar la independència com a únic mitjà per poder disposar de totes les eines necessàries per sortir d’aquesta crisi”. Per tal d’evitar desplaçaments, hi haurà concentracions en més de 90 punts de 65 pobles de Catalunya.

A Vilafranca, es farà davant els jutjats divendres a partir de les 16.30h. A les 17.14h hi haurà l’acció simbòlica, i a les 18h els parlaments. S’ha programat una concentració amb aforament limitat a unes 2.000 persones, amb espais marcats per a cadascuna, amb 4 m2 d’ocupació. Tothom qui vulgui participar a l’acte s’ha d’apuntar a la web https://assemblea.cat/vine-a-la-mobilitzacio-de-l11s20/.

Des de l’entitat s’ha demanat a tothom qui no vulgui o no pugui anar físicament a les mobilitzacions que a les 17.14 surti al balcó per celebrar la Diada des de casa seva, ja que no volen que ningú se senti exclòs d’un dia tan important.

Per altra banda, també a Vilafranca, des de l’Ajuntament s’ha informat que enguany la conferència institucional anirà a càrrec del filòleg i estudiós vilafranquí Joan Solé Bordes. La conferència es farà avui dijous a les 20h amb el títol ‘Reivindicar el Penedès, un argument de catalanitat’.

La intervenció no es farà al Saló de Plens de l’ajuntament com sempre sinó al Claustre dels Trinitaris amb aforament limitat.
Acabada la conferència institucional, s’anirà fins al monument en honor al president Lluís Companys, a la plaça dels Països Catalans, al barri de la Girada, per fer una ofrena floral. Aquesta ofrena també es realitzarà respectant les mesures de prevenció Covid-19.

També a Vilafranca, divendres hi haurà una audició-concert de sardanes amb la cobla Catània, a partir de les 18 hores a l’avinguda d’Europa. Els assistents al concert, com en la resta d’actes, hauran de dur mascareta i respectar les mesures de prevenció Covid-19..

També et pot interessar

Comentaris