El PSC es compromet a lluitar per la defensa de la indústria del Penedès

El cap dels socialistes vilafranquins, Francisco Romero, en primer terme, presentant la moció del proper ple
Avatar
10/09/2020 - 12:00h

Demanen una implicació de tots els grups polítics

El PSC de Vilafranca presentarà al proper ple municipal una moció en defensa de la indústria del Penedès, després de l’anunci de Saint-Gobin i Robert Bosch de tancar les seves plantes situades a les comarques penedesenques.

PUBLICITAT

Segons el cap dels socialistes vilafranquins, Francisco Romero, aquests anuncis, juntament amb el tancament de Marelli als Monjos, ha estat “un cop molt dur a tot el Penedès” ja que els tancaments suposaran l’acomiadament d’un miler de persones en total.

Segons Romero és necessari analitzar la situació amb la resta de grups municipals “per acordar una unitat d’acció” i per aquest motiu presentaran una moció que esperen poder aprovar per unanimitat. Segons Romero, seria necessari “anar tots a l’una per defensar la indústria del Penedès” ja que, d’aquesta manera, cada partit pot posar-se en contacte amb els seus representants estatals i europeus per intentar trobar solucions o alternatives als tancaments.

A més a més, per Romero el debat és idoni perquè així es pot plantejar, també, quin model d’industrialització es vol al territori.

PUBLICITAT

Els socialistes remarquen que “el Penedès, atesa la seva localització estratègica entre l’àrea metropolitana de Barcelona i el camp de Tarragona, s’ha consolidat com a espai d’activitat industrial de qualitat referent a Europa tal com ha estat reconegut en diferents certificacions de qualitat aconseguides durant dècades de producció. Aquest és un model de coexistència en el territori, entre l’espai especialment protegit per al cultiu de la vinya, i l’activitat industrial”.
Finalment, però, Romero també reconeix que el Penedès té diverses fortaleses que caldria potenciar i que cal seguir impulsant les activitats enoturístiques com fins ara i aprofitar, també, la seva potencialitat.

També et pot interessar

Comentaris