2021 sense carnaval

La carrossa de la Ràpita durant una rua de carnaval d’aquest any | Fèlix Miró
Avatar
10/09/2020 - 09:00h

La situació sanitària ha provocat que ajuntaments i entitats hagin de suspendre les preparacions de la festa

La incertesa davant del futur de la situació sanitària ha provocat que la gran majoria d’ajuntaments, carrosses i comparses hagin decidit no sortir a ballar l’any que ve per carnaval. Les rues de carnaval són una celebració típica de l’Alt i el Baix Penedès que agrupa milers de persones en les mateixes carrosses i entre els espectadors que van a viure la festa. Actualment, les instruccions del Servei Català de Salut recomanen evitar les reunions i aglomeracions de gent, com a mesura de prevenció del virus. La celebració no és fins a mitjans de febrer però durant el mes de setembre és quan els participants comencen a inscriure’s per a aprendre els balls i preparar les disfresses.

Per aquest mateix motiu i en vista que la preparació dels balls reuneixen centenars de persones, alguns grups, com és el cas de la Carrossa de Moja, ja han emès un comunicat individual on expliquen que arran de la situació excepcional, aquest any no actuaran.

PUBLICITAT

A més a més, durant aquests dies s’ha publicat un manifest conjunt entre diferents grups i entitats de carnaval on recalquen que “com a mesura preventiva, i pel bé de tots i totes, aquest any decidim suspendre totes les nostres activitats”. Els grups signants d’aquest manifest són la carrossa Eibici L’Arboç, la comparsa de Les Guerreres, la carrossa Carnaval de Clariana, la comparsa A&M Vilafranca, la carrossa Albinyana, el Show night El Vendrell, la carrossa Oasis Team, la comparsa Els trapillos, la carrossa les Llunàtiques de l’Arboç, la carrossa Illogical Carnaval, la carrossa dels Immortals de Calafell, la carrossa Vil’aktiva i la carrossa Ueep carnaval.

Oficial

L’Associació de Carrosses del Carnaval de Cunit és el primer grup que va decidir no participar en cap rua del Carnaval de l’any 2021. La decisió es va prendre per unanimitat per totes les carrosses que conformen el col·lectiu carnavalesc. En conseqüència, l’Ajuntament ha assenyalat que no hi haurà celebració local, una decisió que ha estat plenament consensuada amb l’agrupació.

A més, tant Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit, com la regidora de Cultura, Montserrat Cámara, pensen que “l’equip de govern té la responsabilitat d’actuar amb la màxima prudència. Tant les comparses com l’Ajuntament estem d’acord que el més adequat és ajornar les celebracions de Carnaval fins que aquestes puguin tornar a lluir com es mereixen”.

També la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell informa que se suspenen les celebracions de carnaval, ja que com explica el regidor de Festes, Christian Soriano, “ara mateix tots els esforços s’han de centrar a intentar contenir el virus”. Tanmateix, Soriano també destaca que “és summament complicat respectar el límit d’aforament i la distància de seguretat entre les persones participants, cosa que dificulta molt poder garantir el compliment de les mesures de seguretat en aquest tipus d’esdeveniments”.

PUBLICITAT

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha acordat conjuntament amb les associacions de carnaval dels Monjos que aquest any no participaran en cap rua de l’Alt i Baix Penedès i que, en canvi, durant el cap de setmana de carnaval hi haurà un “acte simbòlic sempre que la situació sanitària ho permeti i es puguin garantir les mesures de seguretat necessàries”.

S’espera que la resta d’ajuntaments de les comarques i les entitats i grups carnavalescs comuniquin també la suspensió del carnaval. Altres famosos carnavals, com és el cas de Vilanova i la Geltrú, també han comunicat que no celebraran la tradicional festa.

També et pot interessar

Comentaris