L’inici de la festa major de Vilafranca deixa imatges d’aglomeracions en alguns carrers del centre

Imatge d’arxiu de l’aglomeració del dia 29 d’agost al carrer de Santa Maria de Vilafranca
29/08/2020 - 17:39h

Després de la tronada alguns balls han decidit, de forma improvitzada, ballar i encendre carretilles a la plaça Jaume I i al carrer de Santa Maria

Vilafranca s’ha convertit aquest dissabte en titular a molts mitjans de comunicació. Però no ha estat, tal com passa habitualment, per la diada de Sant Fèlix sinó que ha estat notícia el dia 29 d’agost pel que ha passat després de la tronada, que enguany no ha estat una de sola sinó que s’ha reconvertit en set tronades tirades des de terrats de diferents parts de la vila.

La festa major havia estat suspesa de forma oficial tant per administradors com per ajuntament, però aquests havien anunciat alguns actes simbòlics per la més típica.

Bàsicament es basaven en alguns actes litúrgics, exposicions del seguici festiu i les tronades. Després d’aquestes, cap a les 12.10h del migdia d’aquest dissabte 29 d’agost, alguns dels balls han decidit, de forma improvisada no fer cas a les autoritats i seguir la festa, de tal manera que a la plaça Jaume I i al carrer de Santa Maria, en direcció entrada a la plaça de la Vila, s’han creat uns minuts d’aglomeracions just el dia que ha entrat en vigor la prohibició de la Generalitat de reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com en el privat. Tot i així cal destacar que la majoria de gent anava amb mascareta.

Les reaccions als vídeos que corren per les xarxes socials no s’han fet esperar. La majoria de gent ha condemnat els fets, tot i que molts d’altres han apuntat que si s’haguessin fet alguns actes amb aforament controlant per festa major, potser no s’hagués arribat a viure la situació del carrer de Santa Maria, on s’ha produït la aglomeració més gran de gent, amb balls i càntics inclosos.

Reaccions

Pocs minuts de fer-se públics els vídeos, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a complir les mesures de seguretat a les festes majors d’arreu:

Pel que fa a l’Ajuntament de Vilafranca, aquest ha enviat una nota on mostra la seva disconformitat amb la celebració d’aquests actes festius i fa una crida a la responsabilitat de tothom “per evitar qualsevol situació que vagi en contra de totes les mesures de prevenció de la Covid-19. És importantíssim que actuem amb seny i responsabilitat davant la crisi sanitària que estem vivint”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha penjat un vídeo a les xarxes on demana que tothom treballi per una festa major “responsable” i assegura que aquest dissabte al mati la Salut “s’ha posat en risc”, a banda de fer una crida “a la responsabilitat de tothom, sobretot als membres dels balls perquè aquests fets no es tornin a produïr” i, a més, ha assegurat que “es prendran les mesures que siguin necessàries”.

A més a més, el primer tinent d’alcalde del consistori, Francisco Romero, també ha fet un escrit a Instagram on condemna els fets i enllaça un vídeo on es veuen algunes de les imatges que s’han publicat avui a les xarxes:

Els administradors de la festa major de Vilafranca també han penjat un escrit a les xarxes socials on condemnen les imatges que s’han viscut a Vilafranca i han fet una crida a tota la ciutadania, però en especial als membres dels balls, a la responsabilitat i han demanat que les imatges d’aquest migdia no es tornin a repetir.

Arran d’aquests fets la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han anunciat que reforçaran la vigilància aquests dies a Vilafranca i els Mossos han fet una piulada assegurant que han denunciat als organitzadors de l’aglomeració d’aquest dissabte al migdia, però no han donat més detalls al respecte:

També et pot interessar

Comentaris