El bisbe de Girona beneeix el rellotge restaurat del campanar de l’església de Torrelles de Foix

El rellotge restaurat del campanar de l’església de Sant Genís | Fèlix Miró
27/08/2020 - 10:01h

Amb aportacions populars, de la parròquia, l’Ajuntament i una d’extraordinària de Monsenyor Francesc Pardo, l’obra ja és una realitat

El poble de Torrelles de Foix ha celebrat un any més la festa patronal de sant Genís amb una missa solemne que va presidir el bisbe de Girona i torrellenc de naixement, Monsenyor Francesc Pardo i concelebrada pels mossens de la parròquia amb l’acompanyament als cants a càrrec de la Coral Foix celebrada amb totes les mesures sanitàries a causa de la pandèmia.

Un moment de l’ofici |Fèlix Miró

Ofrena a sant Genís

Tot i les restriccions, les entitats del poble van fer l’ofrena a sant Genís, però amb només un representant de cada entitat. Abans de finalitzat la missa el Bisbe va fer la benedicció del nou rellotge del campanar costejat amb aportacions populars, de la parròquia de Sant Genís, de l’Ajuntament, així com una aportació extraordinària per part del bisbe de Girona. A l’acte hi van haver parlaments primer del regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Torrelles, Albert Parellada, que va fer una mica d’història del rellotge i de qui en va fer la donació a l’església, Salvador Raventós i Clivilles que va ser Governador Civil de Barcelona.

Tot seguit Mossèn Genís Sans, en nom de la parròquia va voler agraïr la col·laboració de tothom en aquesta obra de millora i restauració. Acabada la missa es van cantar els Goigs a sant Genís i a la sortida es encendre una traca per acomiadar una festa major ben atípica.

També et pot interessar

Comentaris