Calafell aposta per obrir més la Casa Barral a la ciutadania

Exterior de la Casa Barral, a la platja de Calafell
21/08/2020 - 15:00h

L’Ajuntament adjudica la cafeteria del museu

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres d’adequació del magatzem del Museu Casa Carlos Barral per convertir-lo en una cafeteria que ajudi a dinamitzar l’equipament cultural. La creació d’aquest servei forma part de la renovació que s’està fent a la Casa Barral per convertir-la en un espai més obert.

El consistori calafellenc ha informat que l’adjudicació ha recaigut en l’empresa Catalana d’Obres del Penedès, SA, per un import de de 58.251,61 euros (IVA inclòs). La constructora ha ofert millores per valor de 2.420,76 euros.

El contracte de licitació inclou la redacció del projecte executiu, a més de la realització de les obres. El termini és de 4 mesos.

Sala per a exposicions

El magatzem és un petit edifici situat al jardí de la Casa Barral, al passeig marítim de la Platja de Calafell i separat del cos principal, amb accés al carrer Jaume Jané. La seva conversió en cafeteria fa palès, segons diu l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, que “no es tracta d’una simple reformulació de la museïtzació de la casa, sinó d’una aposta per fer-ne un espai més obert”.

Dins d’aquesta renovació, la planta baixa de la casa de l’intel·lectual que passava llargues temporades a Calafell esdevindrà una sala d’exposicions que exhibirà la col·lecció pictòrica de Barral. A més d’aquesta mostra permanent, podrà acollir exposicions temporals.

De la seva banda, la primera planta acollirà la part més museogràfica, en la línia d’explicar la transcendència de Barral en la literatura del segle XX. El nou projecte, que ja està adjudicat i en marxa, preveu recuperar alguns dels mobles originals, que havien estat retirats amb la museïtzació anterior. Això permetrà veure més fidelment com eren les diferents estances.

També et pot interessar

Comentaris