Mor l’il·lustrador Francesc Salvà als 82 anys

Imatge de l’arxiu de rtvvilafranca
Avatar
20/08/2020 - 17:07h

El dimecres va morir l’autor que va ser director de l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Vilafranca del Penedès

El dimecres va morir l’il·lustrador Francesc Salvà Ribas amb 82 anys. Nascut a Barcelona, en l’any 1971 va arribar a l’Escola Vilarnau de Sant Sadurní a treballar com a professor d’expressió plàstica. L’any següent va entrar a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics a Vilafranca del Penedès, on va ser director fins al 1987.

Tot i la seva tasca docent, el seu volum d’obra és molt extens i d’entre les seves creacions cal destacar la il·lustració del llibre ‘Història de Vilafranca’ escrit per Antoni Ribas i editat l’any 1990 per l’Ajuntament de Vilafranca.

PUBLICITAT

A més d’il·lustrar, va escriure i publicar diversos llibres i contes, i en el seu afany creatiu, de forma esporàdica, va dissenyar catifes, jocs i joguines, o joies. Francesc Salvà va prendre part activa en l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, de la qual n’era membre fundador. L’any 2008 va escriure els poemes que acompanyaven la fotografia de Lourdes Sogas, la seva dona, al llibre Mira’m.

L’autor va deixar escrit aquest recordatori: “avui no he trobat cap full nou a la meva agenda. Deixo de viure entre vosaltres. Ara espero fer-ho a la dimensió anomenada cel, hostatge de l’amor absolut.”

També et pot interessar

Comentaris