Només 16 positius entre més de tres mil PCR per la Covid-19 a Vilafranca

Una imatge de dilluns 10, primer dia del cribratge massiu de PCR a Vilafranca del Penedès.
18/08/2020 - 13:46h

Salut va registrar tot un just un 0,53% de persones amb el coronavirus entre les 3.022 que es van fer la prova a la capital de l’Alt Penedès

El Departament de Salut de la Generalitat ja ha fet un total de 15.556 proves PCR en el conjunt de cribratges intensius de Covid-19 arreu del territori català, entre les quals hi ha les que es van dur a terme durant tota la setmana passada a l’Escorxador de Vilafranca del Penedès.

Les proves han tingut un total de 345 positius de Covid-19 asimptomàtics, cosa que suposa un percentatge del 2,22 % de les mostres analitzades.

Amb tot, la xifra registrada a les proves dutes a terme a Vilafranca és molt menor. Així, segons ha informat Salut aquest dimarts al migdia, el cribratge intensiu a àrea bàsica de salut (ABS) de la capital de l’Alt Penedès, entre el dilluns dia 10 d’agost i el divendres 14 es van fer un total de 3.022 proves PCR, de les quals tot just un 0,53% van donar resultat positiu en Covid-19. Això vol dir exactament 16 casos.

Totes les actuacions de cribratges massius dutes a terme per Salut a Catalunya s’han fet coordinadament amb els ajuntaments dels municipis implicats i amb el suport comunitari de les diverses entitats locals.

Estratègia proactiva de Salut de cerca de casos

Val a dir que va ser fa unes setmanes quan Salut va posar en marxa aquesta nova estratègia de cerca massiva de possibles casos de Covid-19 amb proves PCR en persones asimptomàtiques. Una estratègia focalitzada en localitzacions específiques de la geografia catalana on havia pujat tant el nombre de casos com l’índex de contagi.

En global, Salut considera els resultats d’aquests cribratges massius com a “molt satisfactoris ja que es tracta de casos d’asimptòmatics que, de no ser detectats, haurien transmès la Covid-19”.

“Totes aquestes intervencions han estat possibles gràcies al lideratge de l’atenció primària i vigilància epidemiològica amb la col·laboració dels professionals dels hospitals, del SEM i el suport dels ajuntaments. I sobretot gràcies a la participació i la implicació de la ciutadania dels diversos territoris en la contenció de la Covid-19, per aturar els contagis de la malaltia”, es remarca des del mateix departament de la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris