L’Ajuntament de Calafell treu a concurs el wifi gratuït a espais públics

Avatar
18/08/2020 - 10:12h

El projecte, valorat en 37.500 euros, oferirà accés a internet en carrers, places, etc.

L’Ajuntament de Calafell ha tret a licitació el projecte d’instal·lació de wifi gratuït en espais públics, que finança la Unió Europea. El projecte està valorat en 37.500 euros (IVA inclòs) i inclou la instal·lació dels equips i el seu manteniment, i el subministrament de la connexió per un període de 3 anys. Des de la UE s’aporta un total de 15.000 euros.

PUBLICITAT

L’objectiu d’aquesta actuació és oferir accés a internet d’alta qualitat en parcs, places, edificis públics, tant administratius com culturals o centres de salut…, on no hi hagi una connexió de franc similar. El projecte garanteix, d’acord amb les directrius europees, una velocitat mínima de descàrrega de 30 Mbps.

PUBLICITAT

L’any passat, la Comissió Europea va seleccionar Calafell per participar en el programa Wifi4EU. En la segona convocatòria d’aquestes subvencions, el municipi va ser un dels 510 escollits a Espanya (96 d’ells a Catalunya). L’entrada en funcionament del servei ja s’hauria d’haver produït, però la pandèmia ho ha endarrerit tot i la mateixa Unió Europea ha aprovat una moratòria per al desplegament.

També et pot interessar

Comentaris