L’Ajuntament de Calafell usarà els seus estalvis pel municipi i no els lliurarà a l’Estat

13/08/2020 - 12:37h

En el ple de dijous s’aprova una nova disposició de fons del romanent de l’any passat, que ampliarà el pla de rescat local

L’Ajuntament de Calafell, que ja va aprovar a finals de maig un pla de rescat local, amb ajuts a les famílies i al teixit econòmic local, ha decidit en el ple de dijous aprovar una nova disposició per a continuar invertint els estalvis al municipi i no lliurar-los a l’Estat.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha recordat que “el lliurament dels estalvis a l’Estat és voluntari i la nostra opció és la de no fer-ho”. Ferré afegeix que “els ajuntaments estem a primera línia des de l’inici de la pandèmia, fent el que ens toca i el que no ens toca per evitar una crisi social i econòmica encara més bèstia, i l’únic que volem és usar els nostres propis diners per fer-hi front”.

La segona disposició dels diners del romanent serà per import de 724.155,56 euros. Bona part dels diners es destinen a despeses per a la reconstrucció econòmica local, com 300.000 euros més per a campanyes de promoció del comerç i l’economia, i per a la seguretat davant la pandèmia, la qual cosa representa una ampliació del pla de rescat. També es doten pressupostàriament algunes obres urgents. I després d’això, encara en quedaran 261.468,64, que es guarden com a reserva per a noves accions abans d’acabar l’any.

8 milions de romanent

El romanent econòmic de l’any passat va ser de prop de 8 milions d’euros. Des de l’ajuntament expliquen com d’acord amb el pla de rescat aprovat el passat mes de maig, 3,3 milions es destinaven a la protecció social (1,4 milions) i a la del teixit econòmic (1,2 milions). També es destinaven diners a amortitzar crèdits per import de 2,66 milions, amb la finalitat d’estalviar interessos i evitar problemes de tresoreria. Finalment, es programen obres per import de 740.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris