L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès tira endavant la 3a Auditoria Ciutadana

11/08/2020 - 13:00h

La iniciativa consisteix a apropar la gestió de la comptabilitat municipal a la ciutadania

Ahir l’alcaldessa Agnès Ferré va convocar a l’Ajuntament diversos bisbalencs, escollits per sorteig, per a dur a terme l’Auditoria Ciutadana, una proposta que es tira endavant per tercera vegada a la Bisbal i que consisteix a acostar la gestió econòmica del municipi als seus ciutadans.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar, el 19 de juny de 2017, el primer Reglament d’Organització Municipal (ROM). El ROM conté un total de 138 articles, alguns dels quals van adreçats directament a la ciutadania. El document aprovat contempla que els bisbalencs i les bisbalenques puguin emetre preguntes perquè siguin contestades en els Plens Ordinaris així com defineix els mitjans d’informació sobre la gestió municipal adreçats a la ciutadania, com poden ser el Ple municipal, la revista municipal, el web i les xarxes socials, eBando, la cartelleria, entre altres.

L’article 83 del ROM se centra en l’Auditoria Ciutadana que, justament ara, s’ha posat en marxa. Funciona de la següent manera: es trien 10 bisbalencs o bisbalenques a l’atzar i se’ls convoca per participar en l’”Auditoria Ciutadana” i, durant els 15 dies previs a la Comissió de Comptes, que tindrà lloc el 21 d’agost, poden consultar documentació, com ara factures, relacionada amb la comptabilitat de l’Ajuntament.

De les deu persones seleccionades, dues van assistir a la reunió amb l’alcaldessa, qui les va convidar a venir a consultar documentació relacionada amb els comptes de l’Ajuntament durant els dies previs a la Comissió de Comptes que, tot i ser un acte tancat al públic, les deu persones triades per fer l’Auditoria Ciutadana hi podran assistir. A més, han rebut un dossier amb el pressupost de l’any 2019 i la Memòria del Model Compte General any 2019.

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha explicat que “l’Auditoria ciutadana permet acostar el funcionament de la comptabilitat municipal a la ciutadania. Per a nosaltres aquest fet es tradueix en un acte de transparència per part del govern però, alhora, creiem que pot ajudar al fet que les persones que no estan gaire familiaritzades amb el funcionament d’un ajuntament, puguin adonar-se de la seva complexitat i de com funciona un pressupost municipal. Això pot ajudar a que la ciutadania entengui per què de vegades les coses no es poden fer amb la rapidesa que espera la ciutadania, ja que s’han de seguir unes determinades passes abans d’aprovar una despesa o una inversió”.

També et pot interessar

Comentaris