522 aturats menys al Penedès

10/08/2020 - 18:41h

Tant a l’Alt Penedès com al Baix Penedès s’ha registrat una caiguda en la desocupació després d’un augment per la Covid-19

L’atur al mes de juliol al Penedès ha experimentat un canvi de tendència respecte de l’augment de la desocupació dels anteriors mesos a causa de la crisi econòmica derivada de la Covid-19.

Així, segons les dades facilitades pel Departament de Treball de la Generalitat, l’atur al Penedès ha caigut en poc més de mig miler de persones el mes passat.

Concretament, a l’Alt i el Baix Penedès hi ha 522 aturats menys que el juny. Tanmateix, val a dir que aleshores, un total de 15.725 aturats al Penedès suposaven la dada és la més elevada de desocupació des del mes d’abril del 2016.

Segons els registres de la Generalitat, a data 31 de juliol hi havia 469.349 aturats a Catalunya, 15.670 persones menys que al juny, quan l’atur al país havia augmentat en 1.870 persones.

Per bé que l’atur al país continua sent elevat, xifrat en una mitjana del 17% i, per exemple, amb un 30% més d’aturats respecte del juliol de l’any passat, la dada del mes passat es pot considerar positiva si es té en compte que la desocupació al país havia pujat un 0,4% entre els mesos de maig i juny, però encara més si la xifra es compara amb l’increment del 5,5 % al març, un 12,2 % a l’abril i un 3,3 % al maig, a causa de la crisi pel coronavirus.

Penedès

Pel que fa al Penedès, si el mes de maig va registrar-se un augment de 349 desocupats i el juny 122, la reducció de 522 aturats aquest passat mes de juliol marca un canvi de tendència que caldrà veure si es consolida enmig d’una temporada turística certament atípica a causa de la pandèmia del coronavirus.

Per comarques, a l’Alt Penedès l’atur ha passat en un mes de pujar en 87 persones a baixar en 158; mentre que el Baix Penedès, que el juny havia registrat 31 desocupats més ha vist reduir la manca de feina en 205 casos.

Quant a les xifres per municipis, a l’Alt Penedès l’atur el juliol ha caigut en 17 de les 27 municipis, mentre que a Sant Llorenç d’Hortons i Sant Pere de Riudebitlles no han experimentat cap canvi, i al Baix Penedès l’atur ha caigut a 10 dels 14 municipis.

També et pot interessar

Comentaris