Vilafranca espera arribar a les 4.000 proves PCR en una setmana

10/08/2020 - 13:34h

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat aquest matí a la capital penedesenca per explicar la situació actual

Un gran nombre de càmeres s’han aplegat aquest matí a L’Escorxador de Vilafranca, que ha concentrat totes les mirades després que diumenge Salut anunciés la recollida de mostres de PCR per realitzar un cribratge a persones d’entre 19 i 40 anys.

Imatge de l’interior del pati de l’Escorxador amb llargues cues

Així, a primera hora desenes de persones s’han concentrat tant al pati de l’Escorxador com a l’exterior de l’equipament per poder-se fer la prova PCR. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat en persona a Vilafranca per explicar que a la capital de l’Alt Penedès hi ha diversos casos de Covid-19, però que la incidència “no és de les més altes de Catalunya”. “Malgrat tot, són casos diferents que ens preocupen, i per fer un bon seguiment hem iniciat aquesta acció”, ha afirmat.

Les proves es faran aquesta setmana, de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h i de 16 a 19.30 h. Avui, només en dues hores ja havien passat per L’Escorxador un centenar de persones. De fet, l’alcalde, Pere Regull, que acompanyava la consellera, ha explicat que malgrat que unes 9.500 persones estan cridades a sotmetre’s a la prova, la previsió és que hi acudeixin unes 4.000.

A l’exterior també hi havia llargues cues

Igualment, l’alcalde de Vilafranca ha remarcat que Vilafranca està en una situació “molt més bona que fa un mes”, però malgrat tot ha destacat que l’acció que s’està fent a L’Escorxador és “altament positiva per evitar futurs rebrots”.

Regull ha explicat en la compareixença que a Vilafranca el brot principal va aparèixer arran d’una festa familiar en què hi havia una quarantena de persones en un espai interior. “La gent ha de ser conscient de què fa, i ara no és el moment de fer festes en locals tancats”, ha dit.

D’altra banda, la consellera Vergés ha insistit que les proves que ara s’estan fent a Vilafranca estan adreçades a persones que han pogut tenir contactes amb persones contagiades, però que en cap cas estan adreçades a aquelles que ja tenen símptomes de la Covid-19. “En aquests casos Salut ja té els seus protocols establerts”. Igualment, Vergés ha fet una fotografia actual de la situació a Catalunya: “És molt bona, perquè portem una tendència a la baixa, i amb accions com aquesta de Vilafranca es vol conscienciar la gent que ens cal una implicació de tothom”.

Vergés ha explicat que de cara a l’octubre les previsions són complexes, i cal estar preparats per a tot, però sobretot ha insistit en la col·laboració de la ciutadania per evitar una segona onada, que es podria ajuntar amb l’epidèmia de la grip.

Finalment, preguntada pel tancament dels ambulatoris de Mediona i Torrelavit, Vergés no ha estat gaire explícita: “Res és definitiu, però estem gestionant un estiu molt complex. Ens cal organitzar molt bé els professionals de la sanitat, i per això cal deixar treballar i organitzar-se als equips de la millor manera”, ha dit. Finalment, ha insistit que “ningú quedarà sense servei”.

També et pot interessar

Comentaris