La Creu Roja s’acosta als municipis llunyans per ajudar els més vulnerables

La Creu Roja vol ser a prop dels col·lectius més vulnerables de les poblacions allunyades de nuclis grans
09/08/2020 - 12:10h

L’entitat vol donar a conèixer els recursos de les administracions i també els seus propis en els pobles menys accessibles

La Creu Roja ha estat una de les entitats escollides per la Fundació Pinnae per a la convocatòria d’impuls social d’enguany, gràcies a la qual podrà tirar endavant el seu projecte Unint punts, creant xarxes, dirigit a persones en situació de pobresa o en risc o situació d’exclusió social de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf.

La presidenta de l’entitat a l’Alt Penedès, Àngels Matas, explica que aquest és un projecte nou en el qual s’han unit les quatre assemblees d’Igualada, Vilanova, Sitges i Vilafranca per acostar els serveis de l’entitat als municipis més llunyans. Concretament, de moment, aniran a Canyelles, Cabrera d’Anoia, Olivella i Mediona.

Així, doncs, es tracta d’acostar-se a les persones més grans de 65 anys que estan patint una solitud no volguda, una malaltia o problemes de relacions socials o de xarxa i que no tenen les necessitats principals cobertes o no ho estan de manera correcta. S’acosten a les persones que poden trobar-se en situació de vulnerabilitat per diferents motius o que tenen risc d’estar-hi.

La tècnica responsable del projecte, Mireia Henao, apunta que les persones els arriben des de les administracions públiques, com ara ajuntaments o consells comarcals, i que, a més, a la Creu Roja ja tenen identificades persones amb risc de vulnerabilitat als municipis mencionats.

El que han fet des de l’entitat és transformar una unitat mòbil en ambulància, des d’on es desplaçaran als diferents municipis per donar a conèixer tots els recursos i serveis de les administracions als quals pot accedir la població. A més, també explicaran què pot fer Creu Roja per a aquesta gent. A l’Alt Penedès s’ha escollit Mediona perquè és un municipi que queda força lluny de Vilafranca, on hi ha la seu de l’entitat.

Una de les qualitats del projecte que es van valorar de cara a la convocatòria de Pinnae és que, a més, està adaptat a possibles nous confinaments, ja que preveu una part telemàtica, si fos necessària.

Un altre objectiu del projecte és crear xarxa entre usuaris per tal que no se sentin sols i es puguin ajudar, a la llarga, els uns als altres. L’objectiu final, diu Henao, és que totes les persones que ara necessiten el servei l’utilitzin temporalment: “Volem que d’aquí a un temps ja no ho facin perquè ja no se sentiran aïllats ni desemparats ni dependran de nosaltres, perquè ja hauran teixit relacions. Del que es tracta és d’empoderar-los”.

Des de la Creu Roja s’espera que aquests quatre municipis siguin la punta de llança per poder arribar a altres viles allunyades de les grans poblacions.

També et pot interessar

Comentaris