Castellví fa el primer pas per tenir nova casa consistorial eficient

Imatge virtual de la nova casa consistorial de Castellví | Ajuntament
07/08/2020 - 12:00h

El ple ha aprovat aquest dijous el projecte executiu d’una obra que tindrà un cost de 785.000 euros

El ple de l’Ajuntament de Castellví de la Marca va aprovar de manera inicial aquest dijous el projecte executiu de construcció d’una nova casa consistorial. La redacció ha estat encarregada a Santamaria Arquitectes i ha estat subvencionada íntegrament per la Diputació de Barcelona. La construcció del nou ajuntament va ser la tercera opció més votada al procés participatiu “Dona veu al teu vot”, en el qual els veïns i veïnes de Castellví de la Marca van poder decidir quines inversions s’haurien d’executar entre els anys 2019 i 2023.

La ubicació

La nova casa consistorial estarà ubicada a la rambla de la Generalitat núm. 1 de la Múnia i serà un edifici amb un programa molt ajustat d’ús compartit entre la casa consistorial i l’arxiu municipal. L’equipament està dissenyat per ser energèticament eficient i s’ha volgut que l’edifici vagi en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, de manera que s’assegura la creació de llocs més saludables i, per tant, persones, comunitats i societats més sanes. Entre altres, garanteix l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tothom; adopta mesures per combatre el canvi climàtic i els seus efectes, promou l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres i frena la pèrdua de la diversitat biològica.

Per la viabilitat de l’actuació, el projecte s’ha dividit en dues fases d’obra: una primera fase referent a l’estructura i envolvent (adequació interior de serveis, office, dipòsit documental i magatzem) i una segona d’adequació interior de zones comunitàries, oficina d’atenció al públic, sala de plens i totes les dependències de la planta primera i badalot.

Les obres tenen un cost total de 784.740,13€ dels quals 428.505,43€ pertanyen a la primera fase i 356.234,70€ a la segona. La voluntat de l’equip de govern és executar la primera fase de l’obra durant aquest mandat i ara s’està negociant un ajut de la Diputació de Barcelona que subvencioni el 100% del seu cost. Està previst que les obres s’iniciïn durant el segon semestre del 2021.

També et pot interessar

Comentaris