La campanya d’estiu “Òmnium en ruta” arriba a l’Alt Penedès

El president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, i membre de la junta, van explicar els actes | 3d8
Xavi Gonzàlez
05/08/2020 - 14:20h

El dia 13 serà a Sant Sadurní i divendres 14 ho farà a Vilafranca del Penedès

La campanya d’estiu d’Òmnium Cultural, “Òmnium en ruta”, arriba aquest agost a la comarca de l’Alt Penedès i tindrà parada el proper dijous 13 a Sant Sadurní d’Anoia i el divendres 14 a Vilafranca del Penedès. Inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, l’entitat ha programat una campanya a través de la qual interpel·la la societat civil per tornar a aixecar el país. La caravana recorrerà una quarantena de municipis durant l’estiu per reclamar l’amnistia i l’autodeterminació, posant la cultura i la cohesió social al centre de tot, i denunciant la repressió i la vulneració de drets fonamentals que duen a terme els poders de l’Estat, començant per la monarquia.

PUBLICITAT

Sempre respectant les mesures sanitàries i els protocols de seguretat i pendents de l’evolució de la pandèmia, “Òmnium en ruta” oferirà als dos municipis penedesencs un tast de les diferents activitats i projectes que l’associació té en marxa de manera regular. L’equipament mòbil compta amb tres mòduls, un escenari, una furgoteca (o camió de cuina sobre rodes) i una graderia per al públic on es garantiran en tot moment les distàncies de seguretat entre els assistents. També s’hi podrà veure l’exposició El mapa de la repressió, que mostra la brutalitat de la repressió que s’ha patit en el marc del procés sobiranista, des del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017 fins a la resposta post sentència a finals del 2019.

L’acte començarà a les 6 de la tarda amb un espectacle de micro-teatre destinat al públic més jove. Un dels eixos vertebradors de la ruta és la cultura i per això es presentarà el Premi Sant Jordi de novel·la 2019, Les amistats traïdes, amb la presència del seu autor, David Nel·lo.

PUBLICITAT

Pel que fa a la programació variable a cada municipi, el 13 d’agost a Sant Sadurní, a les 8 del vespre, tindrà lloc una tertúlia, amb la presència de Montse Ortiz, membre de la Junta Directiva Nacional d’Òmnium i Jordi Cabré, escriptor i advocat, que parlaran sobre temes d’actualitat com ara els drets civils i polítics, la monarquia o la repressió dels altres poders de l’estat. L’endemà, a la mateixa hora, Vilafranca acollirà un debat sobre cohesió social amb la intenció de donar veu a la població més vulnerable que ha vist agreujada la seva situació arran de la crisi actual. Hi participaran representants de l’Associació El Ressó i la Cooperativa Actua, moderat per Marina Llansana, vicepresidenta segona d’Òmnium Cultural. Al vespre, també a totes dues poblacions, l’actriu vilafranquina Maria Rodríguez oferirà una lectura dramatitzada de contes i tancarà la jornada una sessió de cinema a la fresca, on s’hi projectarà un dels curts finalistes del Festival Confitats en Curt del VOC, la mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que impulsa Òmnium.

Finalment la ruta no passarà pel Baix Penedès. Els organitzadors volien aturar-la al Parc Tabaris de Coma-ruga però l’Ajuntament del Vendrell no ha donat permís.

També et pot interessar

Comentaris