Empenta a l’escola municipal de música i arts de Calafell

05/08/2020 - 10:37h

L’Ajuntament treu a licitació la redacció del projecte arquitectònic i finançament de les obres

L’Ajuntament de Calafell dona una empenta a la creació d’una escola municipal de música i arts que s’ubicarà a la masia de Cal Rion, al nucli del poble. Aquesta iniciativa arriba amb dues decisions. La primera és la de treure a concurs la redacció del projecte arquitectònic. La segona, la de dedicar a l’escola l’import de la subvenció que li correspon a Calafell del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

La redacció del projecte executiu per rehabilitar la masia de Cal Rion i ampliar-la surt a licitació per un import de 211.585,31 euros (IVA inclòs). Fins  a al meitat del mes d’agost, es poden presentar ofertes per optar a aquest encàrrec.

I d’altra banda, el govern municipal ha decidit que els aproximadament 700.000 euros que li corresponen a Calafell del PAM de la Diputació del període 2020-2023, es destinen a la construcció d’aquest centre educatiu i cultural. Cal tenir en compte que serà la gran inversió de l’actual mandat municipal, amb un pressupost que se n’anirà als cinc milions d’euros.

A la masia de Cal Rion

El nou equipament cultural s’instal·larà a la masia de Cal Rion, un casalici del segle XVIII del nucli antic que serà rehabilitat integralment. A més, al costat, s’aixecarà un edifici de nova planta per augmentar la capacitat del centre. Aquest projecte injectarà una nova dosi d’activitat i de vida al barri històric.

S’estima que hi haurà uns 300 alumnes. Aquestes places atenen una demanda detectada a Calafell. Actualment, un 40% dels alumnes de les escoles de música i art a la comarca del Baix Penedès són del municipi.

El futur centre impartirà ensenyaments de música i dansa, però la voluntat de l’Ajuntament és integrar-hi també l’actual oferta de cursos i tallers d’arts plàstiques que ofereix, així com les activitats teatrals que es desenvolupen al municipi. Cal Rion serà un punt de referència per les entitats locals que treballen en aquests àmbits.

També et pot interessar

Comentaris