Detingut el presumpte autor de l’incendi d’aquesta matinada al Vendrell

L’home ha estat unes hores al terrat d’una nau del polígon industrial Les Mates. (Fotografia: RTV El Vendrell)
29/07/2020 - 16:01h

L’home arrestat pels Mossos d’Esquadra després d’estar atrinxerat en una nau del polígon Les Mates té 39 anys i podria ser acusat de diversos delictes

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres al migdia un home com a presumpte autor de l’incendi que hi ha hagut la matinada passada al Vendrell, on dues dones han patit cremades importants.

Una d’aquestes víctimes és l’exdona del detingut i l’altra, una amiga; a més d’haver-hi una tercera persona ferida i que seria un veí que ha anat a socórrer les dones.

L’arrestat, que té 39 anys i és de nacionalitat albanesa, ha estat tot el matí atrinxerat al terrat d’una nau del polígon industrial Les Mates del Vendrell amenaçant amb llençar-se al buit, però quan faltaven pocs minuts per les 15h l’han assaltat agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra.

L’home té una ordre d’allunyament d’una de les víctimes de l’incendi, a la qual havia estat vinculat sentimentalment.

Condemnat fa cinc dies

L’individu ara detingut va ser condemnat per sentència de conformitat tot just divendres passat pel Jutjat de violència sobre la dona del Vendrell per dos episodis recents contra la víctima, amb qui havia estat casat durant 15 anys i de qui s’havia separat feia quatre mesos.

Segons la sentència que ha difós el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 19 de juliol l’individu va irrompre al domicili que aquest dimecres ha incendiat i va propinar un cop a la cara i a l’esquena de l’exparella. Posteriorment, se’n va anar del domicili.

Quatre dies després, dijous passat -dia 23- al matí, l’home va tornar al domicili de la víctima i, “amb l’ànim d’acoquinar-la”, va començar a propinar cops a la porta amb una barra de ferro mentre proferia amenaces de mort contra la dona.

La víctima va denunciar els fets i el cas va arribar divendres passat al jutjat. L’home va acceptar l’acusació de la fiscalia i va acabar condemnat per un delicte de lesions en l’àmbit familiar a 44 dies de treballs en beneficis de la comunitat i prohibició d’aproximació a menys de 500 metres de la víctima durant 8 mesos, a més de ser condemnat per un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar a 44 dies més de treballs en beneficis de la comunitat i prohibició d’aproximació a menys de 500 metres durant 8 mesos.

També van condemnar l’home a pagar 150 euros per les lesions, a més de les costes processals.

Segons el TSJC, la sentència es va comunicar a les parts personades i als cos policial el mateix divendres 24 de juliol i es va incorporar la condemna amb ordre d’allunyament als sistemes GRP i al SIRAJ.

Diversos delictes

Ara la policia catalana investiga si és presumpte autor d’uns delictes d’incendi, de dues temptatives d’homicidi, de desobediència i de desordres públics.

A resultes del foc hi ha hagut tres persones ferides de diversa consideració, una de les quals roman ingressada en estat crític a l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona, amb un 60% del cos afectat per les cremades.

Aquest mateix dimecres, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha manifestat el “total rebuig les agressions masclistes” i ha desitjat una recuperació ràpida a les víctimes.

A través de les xarxes socials, Martínez ha definit els fets com “inacceptables” i ha demanat a la justícia que “actuï de forma contundent” contra el presumpte agressor.

El carrer del Mig on hi ha hagut el foc, ubicat al barri dels Pisos Planas, és el mateix on ara fa sis anys van morir quatre infants germans d’una mateixa família degut a un altre incendi que va commocionar el municipi del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris