Vilafranca obre concurs pel contracte del transport urbà els propers 10 anys

Xavi Gonzàlez
23/07/2020 - 09:33h

Amb un pressupost de 4,7 milions d’euros l’Equip de Govern preveu que a l’estiu que ve ja pugui circular una flota d’autobusos híbrids

El darrer ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca abans de les vacances d’estiu va estar ocupat en major part per diverses mocions presentades pels grups representats al consistori. A causa de la pandèmia de la Covid-19 el ple es va celebrar novament de forma telemàtica.

En un dels punts més destacats de l’ordre del dia es va aprovar l’expedient de contractació del contracte de serveis de transport urbà de viatgers. Aureli Ruiz va explicar que el contracte actual amb l’empresa adjudicatària, que era Monbus, ja va finalitzar i que després de fer un concurs ara fa uns anys que va quedar desert l’Equip de Govern ha refet el sistema pensant en les noves necessitats. Ara, l’Ajuntament obre un nou concurs per als propers deu anys on es precisa que la flota d’autobusos siguin vehicles híbrids i el total del concurs serà d’un valor estimat de 4.700.000 euros. La previsió passa que a finals d’any es pugui disposar de l’empresa ajudicada i que els busos puguin circular l’estiu de l’any vinent.

PUBLICITAT

Els grups de l’oposició

Dels grups de l’oposició Ciutadans van donar suport al dictamen tot demanant que es contemplés la possibilitat d’afegir busos de gas que ja s’utilitzen a les grans ciutats i que són més ecològics. També va donar suport Vilafranca en Comú, on el seu regidor, Ramon Arnabat va valorar de manera positiva que la gestió del servei es mantingui a mans de l’ajuntament tot i que va apuntar que el seu grup seria més partidari que el servei fos municipalitzat el cent per cent. Finalment va demanar juntament amb altres grups de l’oposició la presència d’un representant dels grups de l’oposició a la mesa de contractació. Un fet que va veure amb bons ulls l’Equip de Govern.

El grup municipal d’Esquerra Republicana es va abstenir. Pere Sàbat va apuntar que la mobilitat és un dels reptes més importants del futur de la vila, va demanar que caldria convocar urgentment la Comissió del Transport Public i la Mobilitat i va plantejar la necessitat de generar una nova línia de bus que connecti els polígons industrials amb el nucli urbà de la vila. La CUP va ser l’únic grup de l’oposició que va votar en contra del dictamen.

PUBLICITAT

Nova plaça de directiu a Serveis Socials

Un dels punts que va generar més controvèrsia va ser la convocatòria d’un concurs per una plaça de directiu professional de Serveis Socials amb una retribució anual de 50.000 euros.Després de considerar una plaça necessària, des de l’oposició es va criticar que no s’hagi fet un concurs intern i també es va demanar ser present a la taula de selecció

Dues mocions aprovades de Ciutadans

El grup de Ciutadans va presentar dues mocions que van ser aprovades per majoria i amb alguns matisos. La primera demanava preservar i fer efectiva la conciliació laboral i familiar amb el foment del teletreball i la reducció de la bretxa salarial i la segona demanava la instal·lació d’aixetes automètques als lavabos de les dependències municipals.

Recuperar l’atenció presencial

En una de les dues mocions que VeC va presentar i que també van ser aprovades demanava que es recuperi l’atenció presencial als centres de salut i la segona tractava sobre pactes pel dret a l’habitatge i mesures per fer front a la crisi habitacional. Tots els grups hi van donar suport menys Ciutadans que es va abstenir en el segon punt.

Anècdotes de connexió i dies festius

El ple que es va celebrar dimarts també va donar alguna anècdota. Com la del secretari que va patir en alguns moments del ple problemes amb la connexió un fet que va provocar que els representants de cada grup haguéssin de repetir el vot. Finalment el ple també va aprovar les festes locals de l’any vinent que seran el 30 i 31 d’agost.

També et pot interessar

Comentaris