Mariona Llasat, autora de la imatge de l’FM del Vendrell 2020

22/07/2020 - 12:53h

La dissenyadora vendrellenca ha volgut representar tothom a l’hora de gaudir de la festa

La dissenyadora gràfica Mariona Llasat, nascuda al Vendrell fa 29 anys, és l’autora de la imatge gràfica de la festa major de la capital del Baix Penedès que, tot i que de manera condicionada per la crisi de la Covid-19, se celebrarà entre aquest dissabte, Sant Jaume, i dimarts, 28 de juliol i tradicionalment conegut com el ‘Dia del gos’ al Vendrell.

Llasat lamenta les actuals circumstàncies, però es mostra satisfeta de la feina gràfica que ha fet després de guanyar un concurs convocat per a l’elaboració del cartell i d’altres imatges de la festa major dedicada a Santa Anna.

“Just començar el confinament vam presentar les propostes els tres finalistes del concurs”, rememora Llasat, que afirma que el seu cartell “com tot, també s’ha vist afectat pel coronavirus perquè no tindrà la volada que hauria agafat i quedarà més reflectit a les xarxes socials”.

El vincle de Mariona Llasat amb la festa major del Vendrell ve d’anys, a banda de gaudir-la com una ciutadana més. Així, Llasat va ser membre del Ball de Diables durant 6 anys, del Ball de Cavallets durant dos anys més -fins l’any passat- i actualment pertany a una de les nombroses entitats de foc del Vendrell: el Tallot.

Més d’un element gràfic
A banda del cartell festamajorenc, que acostuma a ser sempre el més visible de la imatge gràfica de la festa, Mariona Llasat també ha dissenyat un pòster amb aquesta imatge i en el qual hi apareix el programa d’actes -per penjar-lo a botigues i cartelleres-; és la imatge del programa de mà de la festa major i també ha dissenyat les banderoles que serviran per marcar els accessos d’entrada i sortides especials per evitar els contagis del coronavirus en els actes presencials programats i amb accés restringit.

Pel que fa a la idea que Llasat ha volgut plasmar en la imatge gràfica de la festa major del Vendrell 2020, apunta que “he volgut representar la festa a través de les persones que en formen part, les que hi participen i les que en gaudeixen; és a dir, tothom, des de l’organització fins algú que es pren una cervesa en un acte”.

Tot plegat, Mariona Llasat ho ha representat amb una sèrie de braços “amb diferents tons de pell, per fer un cartell inclusiu i on cada braç representa un col·lectiu”. “Un que aguanta un barret del correfoc representa aquest sector, un aguanta un picarol per la tradició popular, un altre una banderola pel guarniment de carrers…”, afegeix Llasat.

Finalment, Llasat explica que a l’hora de fer el cartell de la festa major vendrellenca d’enguany ha fet servir la tècnica del ‘papercut’.

Això vol dir que ha anat fent una sèrie d’il·lustracions amb cartolines de colors i que ha anat retallant i enganxant i muntant manualment “per crear una sensació de profunditat i perspectiva”.

Les obres de Mariona Llasat, sobre la qual es pot trobar informació al web personal marionallasat.com, es poden veure des d’aquest dimecres a l’aparador expositor de l’Ajuntament del Vendrell que dona al carrer de Mar.

També et pot interessar

Comentaris