La por a rebrots de Covid provoca anuŀlacions en hotels de la costa

Banyistes en una platja penedesenca, alguns amb mascareta posada. FOTO: ACN
ACN
18/07/2020 - 20:05h

El sector lamenta que l’ús obligatori de la mascareta transmet la sensació que el virus s’està “ampliant” a Catalunya

El repunt de la Covid-19 al Segrià, entre d’altres indrets del país (com l’Hospitalet de Llobregat), està provocant un degoteig de canceŀlacions de reserves als hotels de la costa catalana, inclosa la del Baix Penedès. El sector lamenta que els turistes que tenien previst visitar Catalunya les properes setmanes ara senten desconfiança en veure l’evolució de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 i opten per anuŀlar les reserves.

La Federació Intercomarcal d’Hostaleria Restauració i Turisme constata que dia a dia creixen, sobretot, les anuŀlacions de visitants holandesos i belgues. Al mateix temps, asseguren que la situació ha “anat a més” arran de l’obligatorietat de dur sempre la mascareta.

Ho corroboren hotelers consultats per l’ACN, que consideren que la mesura ordenada pel Govern de la Generalitat transmet la sensació que el virus s’està “ampliant i generalitzant” a Catalunya.

El gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, Daniel Brasé, assegura a l’ACN que des del primer cap de setmana del mes de juliol, amb el confinament perimetral del Segrià, s’estan acumulant “moltes canceŀlacions” de turisme estranger. Els visitants que més estan desfent els seus plans de vacances a la costa catalana són, sobretot, els holandesos i els belgues.

PUBLICITAT

De mal en pitjor
El sector lamenta que aquest degoteig d’anuŀlacions empitjora una temporada en què les previsions d’ocupació ja eren menors que altres anys. A les reserves hoteleres canceŀlades pel temor a una expansió del rebrot del Segrià s’hi sumen ara les reticències vers l’ús de mascareta obligatori, segons Brasé. “La gent està anul·lant perquè no vol venir a fer turisme amb la mascareta posada”, assegura.

El portaveu del sector esperava que l’ordre del Govern sobre la mascareta obligatòria a partir de dijous passat incorporés algunes consideracions relacionades amb el sector turístic que flexibilitzessin el seu ús en espais comuns dels allotjaments, piscines o terrasses. Lamenta que per ara no sigui així.

El territori demana cautela
A la comarca del Baix Penedès, els empresaris admeten “preocupació” per les canceŀlacions acumulades des de primers de juliol. La majoria de reserves anuŀlades són de visitants espanyols que prefereixen posposar la seva visita a l’espera de com evolucionin els brots del Segrià, entre d’altres.

El president del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, Eduard Álvarez, demana analitzar les notícies “amb cautela, sense posar més llenya al foc”. “Són brots molt localitzats i no hi ha motiu per extrapolar el problema a altres municipis”, insisteix Álvarez, tot recordant que la Covid al Baix Penedès ha tingut una incidència baixa durant tota la pandèmia.

PUBLICITAT

Eduard Álvarez apunta també que els hotels del Baix Penedès estan acumulant anuŀlacions per a les properes setmanes per la por que ha agafat la gent, però, en canvi, es mantenen estables les reserves del setembre.

“A llarg termini la gent té més confiança”, assenyala el president del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, tot desitjant que l’evolució de la pandèmia no faci caure més una temporada en què l’ocupació mitjana està rondant el 50% les primeres setmanes de juliol. Un any enrere, era de gairebé el 80%. “Som davant un moment d’incertesa absoluta”, assegura Álvarez.

Pel que fa a l’ús obligatori de mascaretes des de dijous passat, des del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès es considera que la mesura contribueix a transmetre sensació de seguretat als visitants que triïn destins catalans. “Catalunya ha decidit avançar-se per ser previnguts, no perquè la situació sigui pitjor que en altres punts de l’Estat espanyol”, diu Eduard Álvarez, que nega que l’ús de mascareta pugui condicionar i incomodar els visitants.

També et pot interessar

Comentaris