Vilafranca sancionarà tothom que no porti posada la mascareta

Xavi Gonzàlez
14/07/2020 - 15:45h

L’alcalde, Pere Regull, fa una crida a la responsabilitat i avisa que a partir d’ara la Policia Local aixecarà actes per sancionar aquells que no compleixin

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i l’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, va fer aquest dimarts en roda de premsa una crida a la responsabilitat de tothom en aquests moments en què “d’una banda veiem notícies preocupants als mitjans de comunicació i de l’altra percebem una certa relaxació en certes conductes de la població”. L’alcalde advertia que, malgrat que no hi hagi ingressats per Coronavirus a l’hospital de Vilafranca, “no vol dir que no hi hagi persones infectades. A l’Alt Penedès hi ha persones que han donat positiu, al marge que desenvolupin o no una simptomatologia greu”. Pere Regull també va aprofitar el moment per fer un toc d’atenció en el sentit que la mitjana d’edat dels infectats ha baixat respecte a la primera onada. “Els sectors més joves de la població s’han de conscienciar que ells també poden desenvolupar la malaltia i el que és més greu, la poden transmetre als seus pares, avis…que poden ser de sectors vulnerables. Faig una crida a respectar les normes higiènico-sanitàries i aquí la mascareta és fonamental, tant per no infectar com per no ser infectat”, deia l’alcalde. Regull ha advertit de la duresa d’un hipotètic confinament al mes d’agost, que seria “molt més traumàtic que el que hem viscut. No ens podem permetre tornar a fases enrere, amb la societat aturada. Hem d’extremar les precaucions”.

PUBLICITAT

El regidor Montfort insistia que la situació continua sent greu i “qualsevol rebrot que es pugui donar pot portar conseqüències nefastes”. Explicava que des de l’Ajuntament s’ha procurat facilitat la reobertura de l’activitat econòmica, que les terrasses tinguessin més espai, etc. “Tot això comporta afluència de gent i és normal. La gent té ganes de sortir. Però ho hem de fer amb responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres. No es pot posar un policia darrera de cada persona”, deia Montfort. El regidor també posava èmfasi que des de l’administració “es poden posar les mesures, explicar, advertir, aconsellar…però és cadascú, en definitiva, qui té l’última paraula i hi ha gent que només entén que li posin una multa”. El regidor de Seguretat Ciutadana va explicar que aquests dies la Policia Local ha advertit molta gent i s’ha sancionat 5cinc persones per no portar mascareta, que totes elles eren reincidents. “A partir d’ara entenem que la gent està suficientment informada i entrarem en una fase sancionadora contra les conductes irresponsables” sentenciava.

PUBLICITAT

Els responsables municipal han insistit en l’elevat risc de contagi que hi pot haver en festes i trobades on es fa “botellón” i que seran controlades especialment per la Policia Local. “No es tracta de criminalitzar el col·lectiu de la gent jove, però encara que creguin que això no va amb ells, la seva conducta pot portar conseqüències greus per als seus entorns familiars”, remarcava Joan Manel Montfort.

La Policia Local de Vilafranca ha aixecat unes 1.500 actes durant l’estat d’alarma i cal tenir present que les multes per no portar mascareta tenen una quantia que és partir de 100 euros.

També et pot interessar

Comentaris