L’atur segueix pujant al Penedès el mes de juny

Un home mirant la pàgina web del SEPE. FOTO: ACN
04/07/2020 - 04:00h

Mentre que a l’Alt Penedès la desocupació ha crescut molt menys aquest mes que al maig, al Baix Penedès la xifra s’ha doblat

Els efectes de la pandèmia se segueixen notant en l’economia, i especialment en la taxa d’atur. El Departament de Treball ha donat a conèixer aquesta setmana les xifres de persones que s’han quedat sense feina, i la dada és la més elevada des de l’abril del 2016. Segons els registres de la Generalitat, a 30 de juny hi havia 485.019 aturats a Catalunya, 1.870 persones més que al maig.

Però, tot i que els registres segueixen sent desoladors (cal destacar que l’atur del juny d’enguany ha estat un 36,7% superior al del juny del 2019), la nota positiva és que la destrucció de l’ocupació se segueix moderant.

Segons els registres del govern, entre maig i juny l’atur ha pujat a Catalunya un 0,4%, mentre que a l’inici del confinament, l’atur va incrementar-se un 5,5 % al març, un 12,2 % a l’abril i un 3,3 % al maig.

La tendència que segueix el país és exactament la mateixa que s’està donant al Penedès, on l’atur segueix creixent, però d’una forma molt més moderada que els mesos anteriors. Si al maig es van incorporar a les llistes de desocupació 349 penedesenc, al juny la xifra va baixar fins a les 122.

Per comarques, però, el comportament de l’atur ha estat ben diferent de l’Alt i el Baix Penedès. Mentre que l’Alt ha baixat de 334 a 89 els nous desocupats, al Baix Penedès han pujat de 15 a 31, i això en un mes en què tradicionalment es creava ocupació per la temporada d’estiu.

L’atur per municipis
Tot i aquests registres, però, cal tenir en compte que la pujada del Baix Penedès segueix sent molt inferior a la de l’Alt Penedès, que gairebé triplica la xifra de nous desocupats respecte de la comarca costanera.

Pel que fa a les poblacions del Penedès, a l’Alt la desocupació ha crescut en 14 dels 27 municipis durant el juny, mentre que en mesos anteriors ho havia fet en tots els pobles. Al Baix Penedès la meitat de les poblacions han engrossit les seves llistes d’atur, mentre que la resta s’han mantingut igual o fins i tot han baixat.

També et pot interessar

Comentaris