Rècord històric d’audiència al digital el3devuit.cat

29/06/2020 - 11:50h

Durant el primer semestre del 2020 s’han més que doblat el nombre d’usuaris que s’han connectat a el3devuit.cat i s’ha arribat a les 595.000 pàgines vistes

La informació local troba un espai de referència a El 3 de vuit. La finestra digital del setmanari del Penedès s’està consolidant com una opció per a cada cop més persones que busquen rigor informatiu de proximitat. Les dades demostren una tendència a l’alça de l’audiència d’el3devuit.cat de manera sostinguda i, especialment durant la crisi del coronavirus. 

Segons les xifres proporcionades pel servei de medició d’audiència digital de Google Analytics, el3devuit.cat acumula actualment una mitjana de 31.400 usuaris mensuals i gairebé 100.000 pàgines vistes. Això suposa un increment d’entre el doble i el triple dels registres de períodes anteriors.

El primer semestre del 2020 hi ha hagut un total de 190.000 usuaris connectats a el3devuit.cat, que són dues vegades i mitja el total d’usuaris del primer semestre del 2019. El mateix passa amb les pàgines vistes, que arriben a les 595.000  i superen de llarg les 250.000 pàgines vistes durant el mateix període del 2019.

Crisi del coronavirus

La línia creixent de l’audiència digital del 3d8 va experimentar un repunt molt accentuat a partir de la primera setmana del mes de març del 2020. Van ser dies d’una gran tensió informativa i la necessitat de trobar respostes a una crisi que impactava de manera molt significativa a l’entorn més proper als ciutadans. 

L’estat d’alarma, el confinament, la pulsió als centres hospitalaris i residències, les conseqüències de la desescalada… Cada un d’aquests moments ha tingut transcendència en el dia a dia de la població, que ha buscat respostes en la premsa de més proximitat per saber les conseqüències de cada estadi en el seu entorn.

El 3 de vuit va copsar aquesta realitat i va saber respondre la demanda dels seus lectors. La redacció va dissenyar en un temps rècord una infraestructura per poder continuar treballant a distància i durant 14 setmanes s’ha garantit la informació a través del teletreball. L’edició en paper del setmanari ha sortit puntualment cada divendres, però la informació no s’ha aturat ni un minut a través del digital el3devuit.cat

Això ha fet que durant el trimestre més crític de la pandèmia, el3devuit.cat hagi registrat un rècord històric d’audiència. S’han detectat 117.000 usuaris nous, és a dir, lectors que no s’havien connectat abans a el3devuit.cat i que ara ja formen part d’aquesta gran família. 

Es disparen les subscripcions

Un dels indicadors que demostren la consolidació d’El 3 de vuit com un mitjà de referència és l’augment de subscripcions. Durant el primer semestre del 2020 s’ha registrat una setantena de noves altes a el3devuit.cat o en el paquet combinat entre subscripció digital més paper. La xifra suposa un augment 11 vegades superior respecte el primer semestre del 2019.

Són xifres que també han encoratjat anunciants a confiar amb les finestres del 3d8 i apostar per inserir publicitat a l’edició en paper però també, cada cop més, a través de banners a l’edició digital d’el3devuit.cat

Augment a les xarxes socials

L’impacte informatiu del 3d8 també té transcendència a les xarxes socials. Els perfils d’El 3 de vuit tant Twitter, Facebook com Instagram estan ampliant el seu nombre de seguidors a un ritme d’uns 80 nous seguidors de mitjana mensual a Twiiter i Facebook, i de mig miler de nous seguidors cada mes a Instagram.

El 3 de vuit es marca com a objectiu consolidar l’audiència acumulada durant aquest semestre i retenir bona part dels nous usuaris que han trobat en aquest mitjà una referència informativa durant la crisi del coronavirus. Igualment espera poder continuar sumant nous lectors i anunciants que a través de les subscripcions i la publicitat ajudin a mantenir viva i la premsa local i de proximitat cada cop més necessària.

També et pot interessar

Comentaris