El Penedès registra per primer cop menys de 10 nous contagis per Covid-19 en set dies

FOTO: FREEPICK
26/06/2020 - 20:00h

Des de la setmana passada hi ha hagut dues defuncions més a causa de la malaltia, i ja s’acumulen gairebé 8.000 sospitosos

La pandèmia pel nou coronavirus està entrant en una nova etapa. Si fa només unes setmanes la majoria de països es felicitaven per haver aconseguit controlar la Covid-19, rebrots com els registrats els últims dies a Corea del Nord, la Xina o Alemanya han posat en alerta tot el planeta.

Sense anar més lluny, aquest dijous el Ministeri de Sanitat reconeixia la seva preocupació per un augment de casos a l’Estat. En només un dia, els nous infectats es van incrementar d’un centenar a gairebé 200, la pujada més important des de fa temps.

Sanitat assegura que té controlats els focus de contagi i les cadenes de transmissió, però algunes comarques ja han optat per retrocedir un pas en les fases de desescalada, i diverses residències d’avis han tornat a restringir les visites.

Mentre el món es manté expectant per veure com evoluciona aquesta segona onada de contagis, el Penedès continua aliè als rebrots. De fet, aquesta setmana s’ha registrat la xifra més baixa de nous positius des que es va declarar la pandèmia a mitjan març.

Segons dades de la Generalitat, des de dijous passat, l’Alt i el Baix Penedès només han sumat 6 nous positius a l’acumulat dels últims tres mesos i mig, que ja ascendeix a 1.280 persones. Els nous contagis s’han repartit de manera equitativa en les dues comarques: tres a cada una.

La xifra és especialment destacable si es té en compte que el territori ja es troba en l’anomenada etapa de represa, amb unes mesures de seguretat molt més laxes que unes setmanes enrere.

Més defuncions i sospitosos
Els últims set dies també ha crescut la xifra de víctimes mortals a conseqüència de la Covid-19 al Penedès. Així, l’Hospital Comarcal va informar aquesta setmana d’una nova defunció per aquesta malaltia. Feia més d’un mes i mig que no en comunicava cap. A aquesta, Salut n’hi ha afegit una altra a l’Alt Penedès, i a ambdues comarques la xifra ascendeix ja a 274 casos (174 a l’Alt Penedès i 100 al Baix).

El que continua augmentant sense fre és la xifra de sospitosos d’estar infectats per SARS-CoV-2. En els últims set dies hi ha 433 persones més que han presentat símptomes de la Covid-19, i en total l’acumulat de sospitosos ja s’acosta als 8.000.

No hi ha ni un municipi dels 41 que integren el Penedès que no hagin reportat sospitosos d’haver-se infectat per nou coronavirus, i en canvi ja són majoria els que no han acumulat positius els darrers quinze dies.

També et pot interessar

Comentaris